11.03.2004 12:00 Alder: 20 yrs
Kategori: Kristenlivet
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvad betyder penge for kristne?

Hvorfor fokuseres der så meget på penge i dag? Også i nogle kirker, hvor der tales meget om penge. Er det fordi Gud vil have os til at bruge mange penge på ham? Hvad betyder penge for kristne?

Svar:

Det er ofte blevet sagt, at penge er en af de største magtfaktorer i verden. Jeg tror, det er rigtigt. Gud taler meget om penge. Vi møder det mange steder i Bibelen - f.eks. taler Jesus ofte om det i evangelierne. Han bruger meget krudt på at advare os mod pengenes magt.

Penge i sig selv er en Guds gave. Men de kan så let få magt over os. Vi må ikke blive som den rige bonde, Jesus fortæller en lignelse om. Han fik en fed høst, byggede store lader og sagde til sig selv: "Nu har jeg masser af rigdom, nu skal livet bare nydes!!". Men Gud kaldte ham en idiot! For han kan jo ikke tage sin rigdom med sig efter døden. Jesus slutter lignelsen med at sige, at det er dybt åndssvagt at satse på at blive rig i denne verden, og så glemme at blive rig hos Gud.

Jesus advarer ikke kun de rige i denne verden. Han advarer også alle dem, der går og er så bekymrede, fordi de ikke er rige. Bekymringerne kan ødelægge deres forhold til Gud, ligesom rigdommen kan det! Kort sagt: det gælder om at fokusere på Gud i stedet for på pengene! Vi skal have vores tryghed i Gud, ikke i bankbogen. Vi skal have vores glæde i livet sammen med Gud, ikke i fede biler, smart tøj, dyre rejser o.s.v. Når fokus er på Gud, så bliver vi frie til at bruge vore penge i kærlighed. Til glæde for os selv, for de andre og for Gud.

Det lyder ret nemt, når jeg lige skriver det nu. Men for mig - og vist for mange andre kristne - er det en stadig kamp at holde fokus det rigtige sted! Og måske ikke mindst i vores samfund, hvor man fra alle sider bliver presset til at tjene mere, købe mere, eje mere o.s.v.

Og midt i vores tid møder vi kirkelige strømninger, der lægger stor vægt på penge, rigdom og succes. De findes i mange udgaver. Men nogle af dem, jeg har undersøgt, har følgende syn på det: Gud ønsker at velsigne sit folk og gøre det til et magtfuldt folk i denne verden. Derfor ønsker Gud, at vi kristne skal være rige og succesfulde! Og hvis det ikke lykkes for os, er det fordi der er noget galt. Vi har måske en synd, vi skal gøre op med. Vi har måske for lidt tro til at tage imod pengene og byde Satan trods.

Dette syn kan jeg ikke få til at passe med Bibelen. Jeg har diskuteret det en del med nogen af dem - og jeg er stadig overbevist om, at de tager fejl. Vi må gerne have en stor løn som kristne. Så har vi også mere at give af til dem, der har brug for det. Men det er ikke noget mål for alle kristne, at de skal være rige i jordisk forstand - det finder jeg intet sted i Bibelen. Tvært imod frygter jeg, at nogle af disse strømninger er ved at ryge ind i den afhængighed af penge, som Jesus netop advarer imod! Selvfølgelig vil de alle sige, at de slet ikke ligner den rige bonde - de har deres fokus på Gud alene. Men jeg er nu bekymret alligevel. Hverken Jesus eller apostlene var rige på penge - men rige i Gud. Det er stadigvæk den sikre vej fremad!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 11.03.2004

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også