26.08.2004 12:00 Alder: 20 yrs
Forfatterprofil

Er muslimer, jøder og kristne "brødre" i troen?

Hvordan kan I sige, at I ikke ved om Islam er en sand religion? Er vi troende muslimer, jøder og kristne ikke "brødre" i troen?

Svar:

Jeg tror ikke det tjener noget formål at diskutere om islam er en sand religion eller ikke. For min del tror jeg, at det vigtigste for alle mennesker er at møde Jesus, der sagde om sig selv ”Jeg er vejen, sandheden og livet – ingen kommer til Faderen uden ved mig.” Vi kan nemlig ikke overbevise hinanden ved hjælp af argumenter som eventuelt modbeviser kristendommen eller islam som sand religion.

Frelse eller fortabelse

Det vigtige er ikke at diskutere sand eller falsk religion, men det er spørgsmålet om frelse eller fortabelse.

Dette spørgsmål har at gøre med spørgsmålet om Guds søn, Jesus Kristus. Som bekendt har Gud ifølge koranen ingen børn og Jesus kan derfor ikke være Guds søn. Det er rigtigt, at man siger, at der er tre monoteistiske religioner, som bekender troen på den ene sande Gud nemlig: jødedom, kristendom og islam. Det betyder ikke, at man tilbeder den ene og samme sande Gud, eller at tilhængerne af disse tre religioner er ”brødre”. Det er langt vigtigere at ville deltage i en samtale eller dialog om, hvad vi hver for sig mener om Jesus Kristus. En sådan samtale kan heldigvis godt være så broderlig, at man er ærlig over for hinanden med hensyn til ligheder – både de tilsyneladende og de ægte - og tilsvarende forskelle. Men det gør os ikke til ”brødre” i troen. Det gør kun troen på Jesus som Guds søn og som vores frelser!


Forfatterprofil

Lagt på nettet 26.08.2004

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også