05.03.2001 12:00 Alder: 23 yrs
Kategori: Jesus

Skrevet af:
Nicolaj Wibe Nielsen

Er Jesus skabt af Gud?

Fornylig stødte jeg ind i denne holdning til Jesus: Han er Guds søn, men et skabt væsen, måske den højeste af de andre "gudssønner" der tales om i GT. Det tror jeg ikke! Men hvem er så gudssønnerne i GT?

Svar:

Det sted i Bibelen der umiddelbart svarer mest præsist på dit spørgsmål er nok Brevet til Hebræerne kapitel 1. Sæt dig ned og læs det igennem engang du får tid.

Mht. gudssønnerne som jævnligt dukker op i GT, så har du ret i at det er engle der er tale om (feks Job 38,7 hvor det fremgår at gudesønnerne/englene var skabt endnu inden jorden blev skabt!).

Jesus er Guds søn, men Jesus er ikke skabt af Gud - Jesus er Gud selv, og har derfor altid været. Vi har her med tre-enigheden at gøre, Faderen, Sønnen og Helligånden - tre i én. Treenigheden er et stort kors for vores tanke.

Vi fatter ikke hvordan det hænger sammen, men AT det hænger sådan sammen er Bibelen fuld af vidnesbyrd om.


Skrevet af:
Nicolaj Wibe Nielsen

Lagt på nettet 05.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også