09.10.2008 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Kan vi være ligeglade med loven?

Hvorfor er så mange kristne ligeglade med loven? For eksempel i forhold til hastighedsbegrænsninger og sort arbejde. Der står da ellers i Romerbrevet 13, at man skal adlyde myndighederne. Især den manglende respekt for hastighedsbegrænsningerne er forargelig, da det øger risikoen for trafikuheld, hvilket i værste tilfælde kan ende med at nogle bliver dræbt. Hvis man kan dele synder op i kategorier, vil jeg mene at uforsvarlig kørsel er værre end førægteskabelig sex.

Svar:

Du har muligvis allerede set vores svarartikel: Er det forkert at køre for stærkt?

Det når frem til samme konklusion, som du - i øvrigt også på baggrund af Romerbrevet 13 - at det også er en synd at overtræde færdselsloven.

Det er ikke så nemt at svare på, hvorfor så mange - også kristne - kører for stærkt og også på andre områder virker ligeglade med at overtræde loven. I trafikken og på andre områder. Jeg tror desværre, det handler om, at kristne ikke føler sig forpligtet på at opføre sig anderledes end alle andre. Og du har sikkert også ret i, at denne generelle holdning til hastighedsbegrænsninger - uanset om man regner sig som kristen eller ej - skyldes en manglende forståelse for, hvor farligt det er.

Et lidt bedaget udtryk for den slags adfærd er 'skødesynd', men det er vist mere udbredt at kalde det karakterbrist eller bare uvane. Men skødesynd er alligevel et godt navn for en bestemt slags synder - nemlig den slags, vi dels meget nemt kan finde på gode undskyldninger for, dels helst vil undgå overhovedet at kalde synd. Det er synder, vi tager på skødet (deraf betegnelsen) - vi bliver gode venner med den og tager den ikke så højtideligt. Men den kan blive en kristens allerværste fjende. For lov er lov, og synd er synd: Som efterfølgere af Kristus har vi en forpligtelse til at kæmpe mod al synd i vores liv.

Derfor tror jeg i øvrigt også, vi skal passe på med at inddele synder i kategorier efter, hvor alvorlige de er - det kan netop føre til, at vi ikke tager kampen op mod de synder, som vi ikke regner for så slemme overtrædelser, som dem der ligger højere på listen.

Til gengæld, så har forskellige synder forskellig konsekvens, og det er helt givet, at nogle af dem, vi måske ikke i vores egen bevidsthed regner for de mest alvorlige, kan have de allerfarligste konsekvenser. Men det understreger blot vigtigheden af, at vi tager kampen op mod al synd i vores liv - også de, som vi holder som kæledyr.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 09.10.2008

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også