08.02.2007 12:00 Alder: 15 yrs
Kategori: rel-påske

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Hvor længe hang Jesus på korset?

Nøjagtigt hvor mange timer mener man, Jesus hang op korset?

Svar:

I tre af de fire evangelier berettes det, at Jesus døde "ved den niende time". (Matthæusevangeliet 27,46-49, Markusevangeliet 15,34-37 og Lukasevangeliet 23,44) Men kun Markusevangeliet oplyser, hvornår præcist han blev korsfæstet - nemlig ved den trejde time (15,25). Johannesevangeliet er det eneste af evangelierne, der ikke giver oplysninger om klokkeslæt.

Vi ved, at den sjette dagstime i følge Bibelens måde at angive tidspunkter svarer til middag. Det er derfor rimeligt at antage, at Jesus blev korsfæstet omkring ved 9-tiden om formiddagen (den tredje time) og døde ved 15-tiden om eftermiddagen (den niende time). Altså gik der omkring seks timer fra han blev korsfæstet til han døde.

Vi ved også, at Jesu legeme blev taget ned fra korset inden solnedgang. Jøderne var ikke interesseret i at de korsfæstede skulle blive hængende henover sabbatten, som begynder allerede ved solnedgangfredag aften. (Se Johannesevangeliet 19,31-42).


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 08.02.2007

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også