25.02.2003 12:00 Alder: 21 yrs
Kategori: Kirken

Skrevet af:
Astrid Baun

Er det forkert at have hue på i kirken?

Engang jeg var i kirke med nogle venner, hvoraf den ene dreng havde en hue på, kom der en gammel mand og hev huen af min ven. Min ven blev ret provokeret af det. Er det da forkert at have hue på i kirke? Det er der da så mange gamle damer, der har...

Svar:

Jeg kan godt forstå, at din ven følte sig provokeret. Den ældre mand kunne, i vore øjne, nok have handlet på en mere stilfærdig måde. Måske have fortalt, at det ville være en god idé at tage huen af, og hvorfor. Desværre behandler nogle få ældre mennesker unge mennesker som små børn, der bare skal have besked. Heldigvis kender jeg mange ældre, der aldrig ville handle på den måde.

Handlingen kan forklares med, at det at tage hovedbeklædningen af, er et udtryk for respekt og ærbødighed, for kirkerummet og for Gud. Ja, ældre damer beholder ofte hatten på. Jeg betragter begge dele som en skik, der stammer fra nogle ord i 1. Korintherbrev kap. 11 v. 4-5. Der siger Paulus: "Enhver mand, der beder eller taler profetisk med noget på hovedet, bringer skam over sit hoved. Men enhver kvinde, der beder eller taler profetisk med utildækket hoved, bringer skam over sit hoved". Af sammenhængen fremgår det, at det drejer sig om en skik om, hvad der er sømmeligt. Ydre tegn på sømmelighed forandrer sig med tiden. Men visse traditioner lever, og denne er én af dem.


Skrevet af:
Astrid Baun

Lagt på nettet 25.02.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også