07.02.2003 12:00 Alder: 21 yrs
Kategori: Helligånden

Skrevet af:
Jan Frost

Hvad skal vi med Helligånden?

Hvad skal jeg bruge Helligånden til i forhold til Jesus og Gud?

Svar:

Som kristne tror vi på, at der kun findes én Gud. Alligevel taler vi om, at både Faderen, Sønnen (Jesus) og Helligånden er Gud. Det kan virke forvirrende, men forklaringen er, at Gud er en tre-enhed. Gud er ét væsen men tre personer.

For os mennesker er det umuligt helt at forstå, hvad der ligger i dette, men det er altså sådan Gud har åbenbaret sig for os. Når vi derfor beder til Gud, er det dybest set lige meget, om vi beder til Faderen, Sønnen eller Helligånden. Det er Gud vi beder til i alle tilfælde.

Så kan du med rette spørge: Hvorfor siger vi så ikke bare "Gud" hele tiden, når vi beder, men også både "Far", "Jesus" og "Helligånd"? Det hænger sammen med den måde, Bibelen taler om Gud på. Når Bibelen fortæller om, hvordan Gud har grebet ind i verden for at frelse mennesket, så handler det mest om Jesus. Det var Jesus der døde for vore synder. Det var Jesus der opstod af graven. Det er derfor det ofte er Jesus vi henvender os til i bøn, når vi takker Gud for frelsen. Vi takker Jesus, fordi han var villig til at dø for os, og vi takker Jesus, fordi han sejrede over døden.

Når Bibelen beskriver hvad Helligånden gør, så fortæller den os, at det er Helligånden der overbeviser os om, at vi er syndere og som skaber troen i os. Det er endvidere Helligånden der vejleder os i at leve som kristne og giver os kraften til det. Det er derfor, det er naturligt for os at bede til Helligånden om disse ting. Men uanset hvad, er det den samme og eneste Gud, vi beder til.


Skrevet af:
Jan Frost

Lagt på nettet 07.02.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også