07.03.2002 12:00 Alder: 22 yrs
Kategori: Bibelen

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Kan man tro på Adam og Eva?

Kan man sige at man er en sand kristen hvis man hælder mere til Charles Darwins evolutionsteori, end til den i mine øjne lidt for eventyr-agtige historíe om Adam og Eva?

Svar:

Nej! Jeg mener dermed ikke, at man nødvendigvis vil gå fortabt, hvis man ikke stoler på Bibelens skabelsesberetning, men sand kristen synes jeg er en betegnelse, der kræver lidt mere. I det følgende vil jeg kort skitsere, hvorfor jeg mener, dit standpunkt ikke holder.

1) Evolutionsteoriens status.

Evolutionsteorien skildres stort set altid meget mere sikker, klar og bevist, end den rent faktisk er. Der er rejst en del slagkraftig kritik af teorien, og dem, der stoler på teorien, er uenige med hinanden om mangt og meget. En god del af det, der kaldes evolution, er mere eventyr end videnskab! Så som kristen vil jeg mene, at ens udgangspunkt snarere må være, at Bibelen taler sandt, end at den populære teori er sand.

2) Eventyret om livets oprindelse.

De videnskabelige forsøg på at forklare livet oprindelse, som jeg kender til, de virker betydelig mere som eventyr, end Bibelens skabelsesberetning. At liv opstår ud af dødt stof via naturlige processer, det vil jeg kalde det vildeste eventyr - for at tro det er sandt, så må det godt nok være en stor fordel ikke at vide for meget om hvad liv er.

3) Kristendommens "eventyr"

Kristendommen er, ultra kort, at Gud selv blev et menneske, for at redde os, Hans skabninger. At Gud blev kød og blod, gjorde mirakler, blev henrettet og derved forsonede os med sig. Dette er kernen i kristendommen, egentlig fantastisk eventyrligt - den vil du gerne tro, men ikke Bibelens oplysninger om menneskets oprindelse?

4) Hvem tror på Adam og Eva?

Jesus gør! Jesus refererer flere gange til skabelsesberetningen, og Han dementerer ikke noget - Han må have troet den - og Han tog næppe fejl!


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 07.03.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også