02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Brian Christensen

Hvad gør man når man bliver drillet i skolen?

Hvad kan man gøre når man bliver drillet i skolen?

Svar:

Ligeså glad man kan blive, når andre gerne vil være sammen med én eller påskønner det man er og gør, ligeså ondt kan det gøre, hvis nogen sårer eller ser ned på én. Men om nogen elsker eller hader er dybest set op til dem selv, man kan ikke tvinge nogen til at elske eller hade. Da Jesus kom til jorden ønskede han at elske og blive elsket, men han ville ikke tvinge nogen til at holde af sig. Han viste at kærlighed vokser i kraft af kærlighed og på den måde forandrede han livet for mange mennesker. De tanker er gode at have i baghovedet, når jeg vil svare dig på, hvad du kan gøre ved dit problem: drilleri.

Det første man kunne forestille sig var nemlig at få fat i nogen til at tæske dem der driller. Men det ville du sikkert ikke få det bedre af - ondt skal ikke fordrives med ondt. Istedet vil jeg give dig to råd, som vi begge kan lære af Jesus.

1) Jesus bad for sine fjender og elskede dem, som var imod ham. Det er svært og jeg er ret sikker på at du må begynde med at bede om kærlighed fra Gud. Selvfølgelig skal du bede om ikke at blive drillet, men bed først om kærlighed til dem som driller. Bønnen har en fantastisk kraft og kan forandre sindet hos dig og dem som gør dig ondt. Med dette mener jeg ikke at du selv er skyld i drilleriet, men det fører kun mere ondt med sig at ville hævne eller bære på nag og vrede.

2) Jesus talte imod det onde. Når han mødte det onde og mennesker i det hele taget, så talte han åbent og kaldte det onde ved navn. Derfor må du tale om det der gør ondt. Tal med dine forældre. Tal med gode venner. Så de kan høre og dele din smerte og måske give gode idéer til at få ændret forholdene. Sig til dem der driller dig at du ikke vil finde dig i det. De har ingen ret til at stjæle dit gode humør eller se ned på dig. Du har værdi, fordi du er skabt af Gud og elsket af Jesus - det skal ingen træde på.

Held og lykke med det.


Skrevet af:
Brian Christensen

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også