02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Seksualitet, Kristenlivet, Menneskelivet
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skal sex vente til ægteskabet?

Jeg har diskuteret med min mor.. Jeg sagde til hende at man ikke måtte have sex før ægteskab ( hvilket jeg troede ALLE vidste ) Hun mener at det er noget være sludder!! - Hun spurgte så : Hvordan kan en præst så vie et par og holde deres barnedåb på samme tid?? - Det kunne jeg godt tænke mig at vide.

Svar:

Ja, der er mange par i dag, der bliver gift og har barnedåb samtidig, så på den måde kan jeg godt forstå, at din mor synes, det er noget sludder og virker som en selvmodsigelse.

Jeg kan også godt forstå, hvis man har lyst til at gå i seng med sin kæreste. Det er vist ret naturligt. Og så er det ret moderne at gøre, hvad man har lyst til - og ret oldnordisk at vente til i morgen på noget man kan få i dag. Så hvis man som kærestepar har besluttet sig for at vente med at gå i seng med hinanden til man er blevet gift, kan man være næsten helt sikker på at en del i ens omgangskreds vil undre sig.

Der er rigtig rigtig mange i dag, som enten ikke ved at Gud i Bibelen opfordrer til at vente med sex til efter brylluppet, eller også ved de det, men har ikke lyst til at leve efter det. Men reglen er ikke dermed afskaffet. Sådan er det jo også med fartbegrænsningen på de danske veje - for nu at bruge et banalt eksempel. Og begge regler - både den om at vente med sex og den med fartbegrænsningen - er der for at beskytte. For at beskytte os selv og den anden.

Det af de ti bud, der har at gøre med sex før ægteskabet, er det der hedder: "Du må ikke bryde ægteskabet". At gå i seng med hinanden er at lade som om man er gift. Man bryder ind i et ægteskab, man ikke har. For at det kan blive et ægteskab må man flytte ud hjemme fra sine forældre og forberede et fælles hjem OG samtidig sige et offentligt ja til hinanden. Det kan man gøre enten i kirken eller på rådhuset.

Men hvis et par af en eller anden grund har boet sammen og fået barn sammen så synes jeg egentlig det er godt, at de så vælger at blive gift. Så hellere holde bryllup og barnedåb sammen end ikke at gøre nogen af delene. Ægteskabet er Guds opfindelse og han knytter mange gode ting til det. Han har ikke lovet os, at vi får et godt forhold bare vi bliver gift, men han har lovet, at han vil være der sammen med os.


Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også