01.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Gud, Kristenlivet, Troen
Forfatterprofil

Hvad betyder Guds velsignelse?

Hvilken betydning har det når jeg får Guds velsignelse (f.eks. gennem præsten/prædikanten)?

Svar:

Velsignelsen lyses (som det hedder) ved gudstjenester. Det stammer fra Guds ord til Aron (Moses´ bror, der var præst), om at han skulle velsigne folket med ord fra Gud selv (4. Mosebog 6,24-27). Det er de samme ord der bruges ved gudstjenesten i dag - men på dansk naturligvis.

Når præsten siger den, så er det ikke bare et ønske han udtrykker, men han "lægger" den på os. Det er samtidig en bøn, om at Gud må velsigne os. Det er dog ikke noget magisk. Hvis vi ikke vil tage mod velsignelsen, så slipper vi. Men tager vi imod den med tro og tak, så giver den os del i Guds kraft med nåde og fred til livet i hverdagen.

Men at få Guds velsignelse rummer mere, end man kan sige med ord. De gamle sagde: "Vi får ikke hele gudstjenesten med, hvis vi går før velsignelsen!" (som ligger sidst i gudstjenesten) - Der havde de fat i noget rigtigt.

Litteratur: "Lørdagsglimt - af søndagsglæden" af Thomas Kristensen, Lohses Forlag - en meget fin bog om gudstjensten med korte forklaring til stort set alt.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 01.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også