01.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Menneskelivet, Netandagten

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Skal man leve efter al den moral?

Jeg får at vide at kristne ikke må det ene og det andet f.eks. tage med til fester, drikke, danse, gå til koncert og hvad der nu bliver kaldt ukristeligt. Ind imellem er der da nogle ting jeg ikke kan lade være med, fordi jeg har det sjovt med det. Skal man leve efter al den moral ? Er det ikke nok at sige, at man skal leve så man selv synes, man vil være det bekendt over for Gud?

Svar:

Du har fat i noget af det rigtige. Man skal leve, så man selv synes, man kan være det bekendt over for Gud. Det er en god regel. Problemet er bare, at samvittigheden kan snyde én. Man kan bilde sig ind, at Gud synes godt om alt det, man selv har lyst til. Men det er slet ikke sikkert, det holder. Derfor er det en god ide at lytte til, hvad andre kristne mener - og at læse i Bibelen og kristne bøger, som kan give en idé om, hvad der er rigtigt og forkert.

Men som udgangspunkt er der altså ikke noget krav om, at kristne skal kede sig! Tværtimod findes der ikke noget bedre end at være kristen. Det betyder ikke, at man bliver fri for problemer eller svære valg, men det betyder, at Gud er med i hverdagen. Der er i princippet intet forkert i fest, dans og musik. Det findes altsammen for at give os glæde i livet, og det kan også bruges til at lovprise Gud. I Det Gamle Testamente kan man finde mange eksempler på, at jøderne danser og spiller til Guds ære.

Desværre kan de gode ting også bruges helt forkert. Fester kan være drukorgier eller flæskemarkeder, hvor det kun går ud på at score, hvor ingen kan tale sammen på grund af høj musik, og hvor alle i virkeligheden er meget ensomme. Her tror jeg, man skal sige nej tak. Kig dig omkring og se, hvad der sker, når man lader være med at følge Guds ord: Mennesker skifter jævnligt partnere, ofte til ulykke for kone, mand og børn, hundredetusindvis af mennesker lever med svære alkohol- og narkotikaproblemer, mange er ensomme, mange udsættes for vold, masser af piger bliver gravide uden at være gift, og mange vælger at abortere deres børn. Jeg siger ikke, at går man til fest eller rockkoncert, så ender man i alle de ulykker - men risikoen er meget større.

Formålet med moral er ikke at begrænse vores glæde men at beskytte os mod det onde og dårlige. Men ha´ det sjovt som kristen - med god samvittighed!


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 01.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også