22.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Kan Djævelen vise sig synligt?

Kan Djævelen vise sig for et menneske i virkeligheden. Ville vi kunne overleve at møde Djævelen ansigt til ansigt eller møder vi kunne onde ånder? Er der bibelske eksempler, der kan besvare disse spørgmål, ud over beretningen om hvordan Jesus blev fristet i ørkenen?

Svar:

Når det gælder Djævelen og hans fristelser, hører vi ikke specielt om, at han optræder synligt. Heller ikke i beretningen om Jesu fristelse står der noget om, at Jesus kunne se ham, men han hørte hans stemme og vidste, at det var Djævelen selv, og der står også til sidst, at Djævelen forlod ham igen (Matthæusevangeliet kapitel 4 vers 1-11).

Men der står mange forskellige steder noget om, hvordan han kan optræde (ikke, hvordan han ikke kan optræde!!!) f.ex. går han omkring som en brølende løve (1.Peters brev kapitel vers ,8) eller giver sig ud for at være en lysende engel (2.Korintherbrev kapitel 11 vers 14). Djævelen kan vi med andre ord møde i mange skikkelser. Det afgørende er at være på vagt over for fristeren og være sammen med Jesus, hvis magt er den eneste, der har overvundet den onde selv!


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 22.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også