31.05.2005 12:00 Age: 19 yrs

Skrevet af:
Sten Nielsen

Hvorfor er mit liv så nemt?

Jeg har tit tænkt på, hvorfor jeg lige har fået det liv, jeg har fået. Har jeg gjort mig fortjent på en eller anden måde til at ha det godt, og bo her i Danmark, istedet for at have det svært i et andet land? F.eks Kina eller Nordkorea hvor det må være specielt svært at være kristen når man skal være det i "smug". Ved Gud, at min tro ikke ville være stærk nok til, at jeg skulle skjule, at jeg er kristen. Altså så jeg ikke kan gå i kirke, holde bibelstudie og få en slags opbakning i min tro åbenlyst fra andre?! Jeg har tit tænkt på, om Gud har sat mig her, fordi han ved jeg ikke ville blive ved med at elske ham og være stærk i ham, hvis jeg boede i f.eks Kina. Jeg har tit tænkt over det og været ked af, at jeg måske ikke ville leve mit liv fuldt ud for ham, hvis man kunne blive f.eks slået ihjel for at tro på ham som man jo gør nogen steder. Jeg ved godt, man ikke skal gå og tænke sådan, men jeg bliver nødt til at få et svar, for det fylder så meget for mig.

Svar:

Personligt tror jeg, det er vigtigt at fastholde, at Gud nu engang har skabt os og ladet os vokse op og leve dér, hvor vi nu er. Det giver en dejlig ro og tryghed; og for os i Danmark giver det også nogle muligheder som kristen, som man netop ikke har andre steder, hvor vilkårene er anderledes.

Du er, hvor Gud vil have dig

Med andre ord finder jeg det helt fundamentalt, at man accepterer, at man lever og er der, hvor man nu er. – I hvert fald når der er levevilkår, som hos os, hvor der er frihed og velstand under alle forhold. Det kan være langt vanskeligere (formodentlig) at acceptere det, hvis man er født og lever på steder, hvor det er forbundet med livsfare at være en bekendende kristen. Og alligevel: Kristne, der lever på mere urolige steder i verden, ønsker sig næppe først og fremmest at flytte andre steder hen. Tværtimod ser vi ofte, at de endnu mere ihærdigt kæmper for overlevelse og for at forkynde evangeliet til andre mennesker. Derfor er det godt, at kunne slå fast, at vi er født dér, hvor Gud ønsker at have os. Her har han udfordringer til os, og vi skal stå til ansvar overfor ham, med de muligheder vi har, evner og ressourcer.

Det er muligt, at han kalder dig til opgaver andre steder, det må vi altid være åbne for.

Gud udruster hver enkelt

Vi kan ikke vide, hvordan vi ville have det under andre omstændigheder. Gud udruster os til at leve netop dér, hvor Han nu har sat os og under de vilkår, Han nu har givet os at leve under! Og jeg tror, det er vigtigt at ”sige tak under alle forhold” (1. Thessalonikerbrev 5, 18). For netop gennem takken og den glæde, der følger med den, udfolder alle Guds gode gaver til den enkelte sig allerbedst. Og når Guds gaver udfolder sig, bliver ens tilfredshed og daglige glæde også større - det sætter os i stand til at handle, tage initiativer og ansvar. Der hvor bitterheden eller frustrationerne tager over, hæmmes vi også i at udfolde os.

Gå bare igang!

Derfor har jeg lyst til at opmuntre dig til positivt at sige Gud tak for, at du har fået lov til at være dansker og glæde dig over de gode vilkår, det giver dig også som kristen. Med den glæde som udgangspunkt, må du stille dig til rådighed overfor livet og de mennesker, du møder på din vej, sådan at du også i mødet med dem kan få lov til at opleve, at Gud har en mening med at sætte netop dig dér! Taknemlighed er en fantastisk ressource i livet, og det lyder som om, det er den du skal lade dig fylde af. Det er langt mere frugtbart end noget andet – og Gud ønsker, at vi skal tage imod livet og dets gave.


Skrevet af:
Sten Nielsen

Lagt på nettet 31.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også