01.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Gud, Menneskelivet

Skrevet af:
Brian Christensen

Hvor kommer det onde fra?

Hvis Gud er total syndfri....Hvordan kom synden så til verden? Jeg håber I kan hjælpe mig for jeg har virkelig gået og tænkt meget over det her!

Svar:

I den slags spørgsmål må vi støtte os til bibelen og det den siger. Vi kan spekulere en masse, men i vort eget hoved kan vi ikke tænke os frem til et ordentlig svar. Og vores problem er faktisk at bibelen ikke giver et svar på, hvorfor det onde/synden kom ind i verden. Den konstaterer bare, hvordan det var i begyndelsen, og hvad der så skete.

Men noget siger den dog, som vi kan være sikre på.

- For det første, at Gud er uden synd. Han er kun god, kærlig, et evigt lys. Han hverken kunne eller ville skabe det onde.

- Det andet bibelens første sider fortæller er, at da han skabte verden var alting godt. Adam og Eva, ja det hele var uden synd. Ligeså godt som det var dengang, skal det blive igen, når Gud skaber alting nyt og godt.

- Det tredie vi hører er, at slangen var blevet ond. Hvorfor ved vi ikke, men det var den som fristede Eva til at synde.

Det eneste fornuftige jeg kan finde på at sige om det, at Gud tillod det onde at komme ind i verden, er at han ikke har skabt os som robotter, der bare gør, hvad han siger. Han tvinger os ikke til at tjene ham eller synge lovsange. Vi kan lade være, men så skal vi vide, at vi samtidig vender os mod det onde. At vende sig fra Gud er at vende sig mod det onde. Gud skabte os ikke for at vi skulle være hans usle tjenere, men for at vi i frihed skulle elske ham. Og det er jo også kun den kærlighed, der kommer fra hjertet, som har nogen værdi.


Skrevet af:
Brian Christensen

Lagt på nettet 01.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også