10.02.2018 23:08 Age: 6 yrs
Category: jn-svar
Wessam Mahrous Youssef

Skrevet af:
Wessam Mahrous Youssef

Hvem beder arabiske kristne til?

Hvem beder arabiske kristne til? Altså bruger man navnet Allah om Gud , eller har man et andet navn?

Svar:

Allah er det arabiske ord for gud og har været det længe før Islam opstod. Udtrykket Allah blev brugt i århundreder, før Islam opstod. Islam tog det i brug for navnet på deres gud.

Ordet Allah har rod i det arabiske ord AL, som er det bestemte kendeord og LLAH, som betyder ’gud.’

Både arabiske kristne og arabiske muslimer bruger ordet Allah, når de taler om Gud. Men der er ikke tale om den samme Gud.

Islams forståelse af Allah benægter og forkaster treenigheden, korset, Jesu guddommelighed og at Jesus er Guds Søn. Faktisk er det meget stødende for muslimer at høre, at Gud har en søn. Kristne beder Fader Vor, men for en muslim er det ikke acceptabelt at kalde Gud vor Far. Han er den ophøjede, almægtige, magtfulde, og vi er alle hans tjenere.

Islam og kristendommen er enige om, at Gud er retfærdig og barmhjertig. Men Guds kærlighed er aldrig nævnt og findes ikke i koranen. Tværtimod finder vi, at koranens Allah beskriver sig selv som den bedste bedrager.


Wessam Mahrous Youssef

Skrevet af:
Wessam Mahrous Youssef

Lagt på nettet 10.02.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også