26.11.2009 12:00 Age: 15 yrs
Category: rel-Jul
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Hvad var Jesus før sin fødsel?

Jesus var med fra begyndelsen. Som hvad? Eller hvordan? Læste et sted,at Leif Andersen skrev, at Jesus har været til længe før sin fødsel. Men mit spørgsmål er så som hvad? 

Svar:

Tak for et pragtfuldt spørgsmål!

Det er nemlig et af de få spørgsmål, der har et ganske enkelt svar - med overvældende og utroligt mangesidige konsekvenser!

Svaret er nemlig: Han har været fra evighed – som Gud. Han er Gud, ligesom Gud Fader og Gud Helligånden er det. Og altid har været det. Der har aldrig været noget tidspunkt, hvor Guds søn aldrig har været.

Derfor er han med allerede ved skabelsens morgen: “I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er” (Joh 1,1ff).

Derfor møder vi flere steder i Bibelen (fx Sl 2,7f; Es 42,5ff) fortællinger om, hvorledes Faderen og Sønnen i evigheden har talt sammen om den frelsesplan, der indebar, at Sønnen skulle fødes som menneske, dø på et kors og opstå.

For at være helt præcis er det nok rigtigst at sige, at det først var ved sin undfangelse og sin fødsel, han blev til “Jesus” – Jesus er et almindeligt jødisk navn, fordi Jesus blev født som et almindeligt jødisk menneske.

For (og det er her, det bliver så overvældende): Jesus er Gud på samme måde, som Faderen er Gud. Og han er menneske på samme måde, som vi er mennesker. Han er ikke en slags mellemting: en halvgud eller et overmenneske.

Det er derfor, vi kan sige, at Guds søn altid har eksisteret: Han var Guds søn i evighed, før han blev født som Jesus i historien.


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 26.11.2009

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også