26.09.2005 12:00 Age: 19 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvad er en Vineyard menighed?

Jeg vil egentlig bare spørge, hvad kirken: "Vineyard" er for noget? Hvilket grundlag har de? Jeg kommer selv i Luthersk Mission og mener, at det jeg hører i LM, oftest er sandt og noget af den reneste forkyndelse, jeg kan finde. Jeg har det lidt blandet med frikirker og sådan, men jeg kunne bare godt tænke mig at vide, hvad Vineyard bygger på, om det er mormoner eller noget i den retning. Om det er evangelisk-luthersk eller hvad? Det er af ren og skær nysgerrighed for de reklamerer på mit studiested. Mange hilsener og tak for en dejlig hjemmeside.

Svar:

Vineyard er en kirke, der er en del af en nyere amerikansk tendens, hvor man etablerer nye kirker, der gør sig uafhængige af de gamle retninger som f.eks. "Luthersk" eller "Baptistisk". De er mere karismatisk orienterede end det er praksis i danske folkekirkelige sammenhænge og end du sandsynligvis er vant til i Luthersk Mission.

Vineyard er Stiftet af John Wimber, der er blevet berømt på sin "Power-evangelisation", der i korte træk handler om, at ligesom Jesus og apostlene evangeliserede gennem både ord og gennem at helbrede og uddrive dæmoner, således skal vi også i dag gøre det. Vineyard holder derfor store evangeliserende møder verden over, hvor der er både forkyndelse og forbøn.

Vineyard er ikke herlighedsteologisk. Én Vineyard-menighed - nemlig den meget omtalte Toronto Airport Vineyard - blev "fødested" for den såkaldte "Torontobevægelse", som blandt andet begyndte at dyrke manifestationer af ånden gennem latter og dyrelyde m.m. De blev smidt ud af Vineyard. Senere har der været tilnærmelser til hinanden.

Kort sagt: Vineyard er en kristen kirke efter den nye amerikanske profil: ikke så traditionelt bundet, men med fokus på, at Gud får lov at frelse og frigøre. En del af vore nyere lovsange kommer forøvrigt fra den sammenhæng.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.09.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også