22.02.2014 00:00 Age: 10 yrs
Category: jn-svar, Gud-rel
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Har Gud følelser?

Har Gud følelser? Jeg har tit hørt folk sige at Gud ikke har følelser, men hvordan kan Han så elske? Jesus græd jo da også? Hvordan giver det mening?

Svar:

Det er rigtigt, at det siges ofte, at Gud ikke har følelser – fordi man er så bange for at gøre billedet af Gud primitivt, naivt og ”antropromorft” (altså at Gud skulle blive alt for menneskelignende). Men det er simpelt hen ikke rigtigt.

Dels har du jo helt ret i, at Jesus (der er Gud på ganske samme måde, som Faderen er Gud) havde følelser. Han viste både glæde, gråd, jubel, sorg og angst.

Dels er der mange eksempler på, at Gud i Bibelen har følelser:

”Herrens herlighed skal vare evigt, Herren skal glæde sig over sine værker” (Sl 104,31)

”Mit hjerte vender sig, medfølelsen vælder op i mig. Jeg vil ikke bruge min glødende vrede, jeg ødelægger ikke Efraim igen, for jeg er Gud, ikke menneske …” (Hos 11,8f).

”Jeg har tiet i lange tider, jeg har været tavs og holdt mig tilbage; nu skriger jeg som en fødende, jeg stønner og snapper efter vejret. Jeg lægger bjerg og høj øde …” (Es 42,14f).

”Herren din Gud er hos dig, helten, der bringer frelse. Han fryder sig i glæde over dig og viser dig sin kærlighed på ny. Han jubler over dig med fryd som på festens dag” (Sef 3,17f).

”Som den unge mand tager jomfruen til hustru, tager din genopbygger dig til hustru, og som en brudgom fryder sig over sin brud, fryder din Gud sig over dig” (Es 62,5).

”Efraim er mig en dyrebar søn, han er mit yndlingsbarn. Så ofte jeg nævner ham, må jeg mindes ham; derfor skælver mit indre, jeg må forbarme mig over ham, siger Herren” (Jer 31,20).

”… hele landet afsvedet, utilsået, uden at noget græs spirer frem og vokser op, som den ødelæggelse, Herren i sin vrede og harme bragte over Sodoma og Gomorra” (5 Mos 29,22).

Så følelserne fylder slet ikke så lidt i det bibelske billede af Gud!


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 22.02.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også