08.06.2011 12:00 Age: 13 yrs
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Får jeg særlige tegn fra Gud?

Jeg har siden barndommen været meget knyttet til Jesus, selvom jeg ikke kommer fra en speciel troende familie. Jesus er altid ved min side og jeg bruger ham dagligt som sparringspartner. For nogle år siden blev min far alvorlig syg, og ingen troede, at han ville overleve. En aften hvor jeg ligger i min seng vågner jeg og ser op på et billede jeg har hængende på væggen. Pludselig ser jeg tydeligt og klart Jesus Kristus med tornekransen. Ansigtet var tydeligt og han sagde til mig: "vær ikke bange, der sker ikke noget". Jeg kunne dagen efter fortælle min mor og søskende på hospitalet, at de intet skulle frygte, da far ville overleve. Og det skete! Alle var målløse, ikke mindst lægerne. Lægerne sagde, at med deres hjælp og Vorherres vilje klarede vores far den alvorlige tilstand. Tænk at høre dette fra lægerne! Siden denne oplevelse har jeg haft yderligere to tegn. Et meget voldsomt hvor jeg oplevede en kraft, jeg aldrig før har oplevet. Jeg blev så at sige "sat på plads". Kender I til andre, der modtager sådanne tegn. Jeg har forsøgt, at tale med en præst om det; han kunne ikke give mig en forklaring. Jeg bliver en smule bange og utryg, da jeg ikke føler, at jeg er intelligent nok, til at modtage disse tegn. Er der steder i bibelen som kan forklare dette "fænomen".

Svar:

Jeg glæder mig med dig over de tegn, du har fået lov til at opleve. Det er tegn, som mange kristne aldrig erfarer på den måde. Men her har Jesus givet dig en særlig forbindelse, en lidt anderledes måde at møde Guds ledelse på. Måske fordi han så, at her havde du et særligt behov, eller du havde et særligt åbent sind.

En gammel mand, der også får denne slags erfaringer, fortalte mig, at efter hans mening er der også ganske enkelt forskel på, hvordan man psykisk er skruet sammen, og at nogle dermed er mere åbne og modtagelige for den slags tegn. Jeg tror, det er rigtigt.

Vi har altså ikke fået et generelt løfte om den slags tegn og oplevelser; men vi kan tage imod dem med glæde. Og vi har også lov til at bede om dem, hvis vi føler behov for det.

Du skriver, at du bliver lidt utryg, fordi du ikke føler, at du er intelligent nok. Jeg tror, at du skal være ganske tryg i, at det intet har med intelligens at gøre. Det er sandt, at man også skal tænke sig om; for tegn, syner og oplevelser kan godt misbruges. Man kan bruge dem til at presse sig selv og andre ud i noget, der strider imod ens samvittighed eller imod Guds ord. Der er desværre mange eksempler på, at kristne er blevet overbevist om, at de bør tage store beslutninger (om ægtefælle, om jobs, om bosted osv) ud fra en uklar tolkning af en uklar oplevelse. Og andre har forsøgt at afkræve Gud helbredelse og andre ting, som aldrig er blevet lovet os.

Men den meget intelligente kan lige så vel misbruge Guds gaver, som den mindre

intelligente kan! Det handler meget mere om almindelig, sund snusfornuft – og så om tillid til Gud som den gode giver og vejleder!

Når en oplevelse eller et tegn skænker dig hvile i og tillid til Guds godhed, og når den leder dig til omsorgsfuldhed over for andre, så kan du med tak og tryghed være åben for dem.


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 08.06.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også