07.08.2007 12:00 Age: 17 yrs

Skrevet af:
Kerstin Hoffmann

Er plastikkirurgi hån mod Guds skaberværk?

Er det forkert at få foretaget en plastikoperation (fx. større bryster) udelukkende fordi man er ked af sit udseende? Er det at håne guds skaberværk, og at bruge sine penge forkert?

Svar:

Tak for dit brev! Det er et godt spørgsmål, du stiller! Det er altid godt og vigtigt at standse op og overveje grundigt, om det, man er i færd med at gøre nu, er klogt og rigtigt.

Kroppen er et tempel

Du spørger om, er om det er at håne Guds skaberværk, hvis man er ked af sit udseende og ønsker at lave om på det? Det mener jeg ikke det er, nej!

Bibelen taler meget konkret og positivt om kroppen - legemet. Vi er skabt i Guds billede fra yderst til inderst - derfor er kroppen lige så vigtig en del af os som alt det andet. Bibelen påpeger også flere steder, at vort legeme er Guds tempel, fordi Guds Ånd bor i os (Første Korintherbrev 3,16). Det betyder jo først og fremmest, at vores krop er i Guds tjeneste, og det får konsekvenser for, hvordan vi bruger den. Men det betyder også, at vi skal sørge godt for den, pleje den og være glade for den. For mig at se, er spørgsmålet derfor ikke så meget, om vi må lave noget om, men om det er til gavn.

Finpudsning af tempelbygningen

Nogen gange er det efter min bedste overbevisning til gavn at rette på udseendet, fordi vi lever i en syndig verden, hvor det kan være svært at se anderledes ud. Det er ikke livstruende at have et kraftigt overbid eller at være født med lidt udadvendte ører, men for et barn (eller voksen, for den sags skyld) kan det gøre livet til et sandt mareridt. Derfor er det et stort gode, at man i dag kan rette tænder og få ørerne syet ind. Det vil jeg anse for fornuftig finpudsning af tempelbygningen.

Må grundigt overvejes

Er det gavnligt at få større bryster? Måske! Et ønske om en større barm kan skyldes et regulært fysisk problem i stil med de før nævnte, nemlig at man stort set ingen barm har. I et sådant tilfælde kan en operation være fornuftig og gavnlig. Det kan være meget svært for en kvinde at leve med at have en brystkasse som en mand. Men ønsket kan også dække over selvværdsproblemer, der ikke vil afhælpes det mindste ved en operation. Derfor er det en god ide at gennemtænke sine motiver grundigt - evt. sammen med et menneske, man kender godt og holder af. En operation er aldrig ufarlig, der er ingen 100% garantier for succes. Derfor er det vigtigt, at motiverne virkelig er risikoen værd.

I dette tilfælde mener jeg egentlig, at dette med pengene er mindre vigtigt. Der bliver - også blandt kristne - spildt langt flere penge på større biler end på større bryster.


Skrevet af:
Kerstin Hoffmann

Lagt på nettet 07.08.2007

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også