15.03.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Seksualitet, Menneskelivet
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Er det rigtigt at danse?

Opstår der ikke let forkerte følelser, når mænd og kvinder berører hinanden, som man gør i dans. Jeg ville ikke bryde mig om at se min mand holde om andre på den måde. Efterhånden har alle en eller anden form for dans til deres fester, også kristne. Vi møder det hele tiden. Det er blevet et stort problem især for mig. Jeg synes ikke, man kan sige ja til sanglege, som i vores ungdom, for hvor går grænsen mellem sanglege, folkedans og alm. dans. Den er ikke til at sætte. Jeg er bange for at begynde på det ene, fordi jeg tror, det vil trække det næste med sig. Der findes vel næppe et klart kristent svar. Bibelens dans var jo af en ganske anden karakter end vores i dag. Men jeg vil være glad for at høre jeres mening om sagen.

Svar:

Når det gælder spørgsmålet om dans, så er der forskellige meninger om dette blandt de kristne. Nogle siger klart nej, mens andre siger et lige så klart ja.

Hvis vi ser isoleret på det at danse, så kan jeg ikke finde

et forbud imod det i bibelen. Men det er jo ikke automatisk ensbetydende med, at det bare er godt og rigtigt at praktisere. Jeg har selv danset meget i mine helt unge dage. Men da troen på Jesus blev levende for mig, besluttede jeg, at jeg ikke ville danse mere. Det har jeg nu holdt fast ved i 30 år.

Grunden er ikke, at jeg anser det for synd at danse, men jeg ved noget om, hvad det gør ved mig, når jeg får en kvinde så tæt på fysisk. Jeg ved, hvilke kræfter der her kan sættes igang. Kræfter, som kan resultere i, at det bliver til synd. Derfor har jeg valgt ikke at udsætte mig selv for den fristelse. Jeg tror, at det er en god beslutning, og jeg tror, at det vil være gavnligt for flere af mine medkristne, at overveje disse ting en ekstra gang inden de indfører dans.

Men samtidig må jeg sige, at jeg har ikke ret til at dømme mine medkristne, hvis de kommer til en anden slutning end mig i dette spørgsmål. Så når jeg kommer til fest hos familie og venner, og der bliver danset, så respekterer jeg, at det er deres beslutning. Samtidig forventer jeg så også, at de respekterer min beslutning, og accepterer at jeg ikke tager del i dansen.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 15.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også