19.04.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Seksualitet, Menneskelivet
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Er det OK at klæde sig sexet?

Er det okay at gå i stramtsiddende tøj? Jeg tænker på såvel drenge som piger, men dog mest på pigerne da det er dem der går med mest stramtsiddende og sexet tøj.

Svar:

Til dette spørgsmål kan jeg ikke bare sige JA eller NEJ. Det skyldes blandt andet, at der er stor forskel på, hvad vi mennesker opfatter som sexet påklædning, og bibelen giver ikke bare lige opskriften på en beklædning som er den rigtige. Men når dette er sagt, må jeg også sige, at det er et vigtigt spørgsmål.

Gud har skabt os med en sexualdrift, og vi tiltrækkes af det andet køn. Dette er jo både godt, rigtigt og dejligt, når det er efter den plan som som Gud har med det: - at det skal føre os ind i ægteskabet og udfolde sig der. Men vi kan nemt komme til at gøre det problematisk for hinanden. Med vores påklædning og vores sexuelle udstråling kan vi komme til at lede andre i fristelse og til fald, fordi vi kommer til at "tænde" noget, som kan være vanskeligt at styre.

Jeg må sommetider tænke på et udsalg i en forretning. Alle varerne er stillet op, så de råber til os: "Kom og tag mig". Sådan kan vores påklædning og udstråling virke på andre - også selv om vi slet ikke ønsker det.

Bibelen taler flere steder om, at vi ikke må bringe andre til fald. Et af de stærkeste ord er Matt.18.6: "Men den, der bringer en af disse små, som tror på mig, til fald, var bedre tjent med at få en møllesten hængt om halsen og blive sænket i havets dyb." Vi bør være meget bevidste om både vores påklædning og vores udstråling, så vi er med til at skabe en tryg og utvungen atmosfære.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 19.04.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også