04.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Troen

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Er det ikke dumt at tro på Gud?

Hvordan kan man være så dum at tro på Gud?

Svar:

To drenge leger på en strand. Den ene finder en lille plastikbold. Han siger: »Jeg tror, denne bold er lavet på en stor fabrik. Så er den blevet solgt fra en butik til en dreng, som har leget med den her på stranden og har glemt at få den med hjem«.

Den anden svarer: »Hvor er du dum! Hvordan kan du dog tro på, at nogen har lavet den bold? Næ du, den er selvfølgelig blevet skabt ved en tilfældighed. Ude på en ø har der stået to træer lige ved siden af hinanden, et gummitræ og et palmetræ med kokosnødder. En af nødderne med et lille hul i er faldet ned og er trillet hen under gummitræet. Herfra er der dryppet gummi ned i på kokosnøden i nogle år, og noget af det er trængt ind gennem hullet. Så er der kommet en

oversvømmelse, som har taget nødden med ud på havet, hvor den har drevet rundt i årevis. Langsomt er gummiet blevet hærdet, og på et tidspunkt er nødden blevet skyllet ind på klipperne derhenne, hvor den er revnet, og den lille bold er trillet ud«.

»Okay«, siger den første dreng, »men jeg vidste bare ikke, at der står »made in Hong Kong« - og så spejlvendt!, inden i kokosnødder.«

Pointen er, at det ikke er så dumt at tro på en skaber, en Gud. Hvis der er en kage, er der en bager. Hvis der er en bog, er der en forfatter. Hvis der er et hus, er der en murer. Og hvis der er en fantastisk verden med mennesker, der kan tænke, tro, tale, skrive, fantasere og elske, og med en ubegribelig orden og skønhed i naturen - så er der nok også noget eller nogen, der har sat denne verden på skinner og holder den igang.

Hvem og hvordan denne Skaber så er, er en helt anden sag, som vi har givet mange andre svar på her på Jesus2000. Helt ærligt, så synes jeg faktisk, det må være sværere at tro på, at alt er opstået ved tilfældigheder - af sig selv! Som én har sagt: »Hvordan skulle der kunne komme en bibel ud af en eksplosion i et bogtrykkeri?«

Jeg ved godt, at de fleste af os danskere jo nærmest er, undskyld udtrykket, hjernevaskede til at tro, at tro og videnskab er modsætninger. Og til at det er »klogt« at tro på videnskaben, mens det er »dumt« at tro på Gud. Men troen på videnskaben er nu lige så »dum« som troen på Gud.

Videnskaben har ingen forklaringer på, hvorfra alting stammer og heller ingen forklaringer på, hvorfor alting (og du) er til. Og så er det jo i øvrigt vældigt underholdende, at videnskaben konstant må lave om på sine egne teorier, så det, der var klogt i går, pludselig er rigtig dumt i dag.

Til sidst en personlig bemærkning: Jeg har det godt med at være så dum, at jeg tror på Gud. Han har givet mig sammenhæng i livet, og han har overbevist mig om sin store kærlighed til mig og alle andre mennesker - inklusiv dem, der synes, det er dumt at tro på Ham!

Det er ikke så helt dumt endda.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 04.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også