04.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Seksualitet
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Er der grænser for sex?

Hvad er grænsen for hvad man må seksuelt før man er gift?

Svar:

Bibelens grænse - det er den øvre grænse: at det mest intime og seksuelle fællesskab mellem to, er placeret indenfor ægteskabet, for at det kan få de bedst mulige vækstbetingelser. Bibelens grænse er der en god grund til.

Tryghed som ramme for sex

Når to mennesker har samleje eller andre former for sex, der minder om - eller fører til samleje, så blotter de deres kroppe for hinanden. Og vores kroppe er noget af det mest intime og personlige, vi har. Når vi gifter os, lover vi hinanden troskab for livet, vi lover at bære med på hinandens byrder, vi siger ja til at skabe en tryg ramme om vores kærlighed. Det er den rigtige baggrund for at give sig til hinanden seksuelt.

Når jeg er tryg, har jeg de optimale betingelser for at kunne give mig selv. Derfor er Bibelens grænse, at vi skal vente med samleje og lignende til vi er gift.

Hvor meget sex inden ægteskabet

Okay. Så langt, så godt. Lad os sige at vi accepterer Bibelens grænse. Hvilke grænser er der så udover den? Her synes jeg også svaret må tage hensyn til så mange andre faktorer - hvilke personlige grænser de to har hver især, hvor langt tid, de har været kærester, hvor gamle de er, o.s.v. Derfor kan det være svært at give konkrete svar, og det er egentlig lidt unfair, for jeg tror du beder om et konkret svar.

At være kærester er lidt lige som at tage på opdagelsesrejse; man møder nye og uudforskede områder hele tiden. Der sker også en udvikling i vores måde at kærtegne på. Kyssene bliver måske mere hede, knusene længere og mere intime. Og for mange sker der det, at de på et tidspunkt står der, hvor de synes at det næste skridt må være at de går i seng med hinanden. Det kan jeg godt forstå. Men når den mulighed er udelukket, er der heldigvis mange andre muligheder for at uddybe den seksuelle side af forholdet.

Og jeg kunne godt tænke mig at unge par i stedet for at spørge: ?hvad er grænsen for vores seksualitet??, ville spørge: ?hvad er mulighederne for vores seksualitet?? - og i stedet for at spørge: ?hvor langt må vi gå??, ville spørge: ?hvad kan vi lære undervejs?? For der er mange muligheder og der er meget at lære.


Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Lagt på nettet 04.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også