09.03.2011 12:00 Age: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Verdens dyreste frimærke

Verdens dyreste frimærke er et lille svensk frimærke fra 1855. Det er ikke særlig pænt at se på. Faktisk er det en fejlfarve. Og det lyder på sølle 3 skilling og har absolut ingen nytteværdi mere. Og alligevel blev dette frimærke for få år siden solgt for knap 13 mill. kr.Det siger noget vigtigt om hvad der giver værdi.

Hvordan kan et et lille grimt og fejlfarvet frimærke fra 1855 være så meget værd? Det kan ikke bruges til andet end at ligge i en glasmontre og se sjældent ud. Og alligevel bliver det transporteret rundt med politieskorte og alle mulige sikkerhedsforanstaltninger.

Det lille svenske frimærke viser, at en tings værdi ikke bestemmes af hvad det umiddelbart ser ud til. Det har ikke sin egen værdi, men får tildelt sin værdi ved hvor attraktiv og efterspurgt det er. Derfor kan selv et lille frimærke - eller f.eks. en sten - være yderst værdifuld. Selvom ingen af delene ser ud af noget. Eller i sig selv er meget værd.

Sådan er det også med os mennesker. Ser vi på vores værdi rent kemisk og biologisk, så er vi måske 10 eller 20 kr værd. Men ser vi i stedet på hvor ønskede og elskede vi er, så er vi uvurderligt værdifulde. Alle sammen. Uanset farve og nytteværdi.

Kærlighed giver værdi

Vores værdi bestemmes nemlig af hvor meget vi er elskede. Og selvom vi nok kan finde nogen, som ikke føler sig elsket af nogen, så kan ingen af os undgå Guds kærlighed. Vores unikke værdi som mennesker skyldes, at vi alle er elsket af Gud. Han giver os vores værdi!

Vi kan føle os værdiløse, fordi vi fejler eller ikke lykkes med vores planer. Eller fordi vi føler os dumme eller grimme. Men alt dette er lige meget i forhold til den værdi Gud giver os. I hans øjne er vi sjældne, unikke og elskede børn af hans egen kærlighed. Vi er så værdifulde, at Gud vil betale den højeste pris for hver enkelt af os. Og det har han faktisk gjort! Og det gælder os alle.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 09.03.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også