26.05.2018 18:43 Age: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Verdens bedste fagforening?

Religion er lidt som en fagforening, kristendommen er meget mere end det


Jeg er ikke ude på at skrive om forskellige farver på fagforeninger: røde, gule osv. Jeg vil forsøge at skrive om en holdning til kristendommen – og for den sags skyld til enhver anden organiseret religion.

Holdningen kunne beskrives sådan her: ”At tilslutte sig en religion opfylder behovet for at være organiseret, så man har et defineret fællesskab, hvor man holder sammen. Her har jeg også den ultimative 'forsikring' mod det, der er værre end arbejdsløshed: kriser, sygdom og død. Mit kontingent er så at bestræbe mig på at leve efter de regler, som religionen udstikker”.

Kristendommen

På nogle områder har holdningen nok fat i nogle rigtige ting. Forstået rigtigt har man alle disse ”medlemsfordele”, når man er kristen. Men så hører ligheden også op.

Kristendommen er super meget mere end en faglig organisation. Den er et levende fællesskab med ham, der har givet mig og hele verden livet. Den er forbindelsen til en kærlighed og en kreativitet og en styrke, som er i en helt anden liga end det, selv den bedste fagforening kan tilbyde.

Og så er der det der med kontingentet. Jeg ved godt, det er en udbredt misforståelse, at der skal betales et kontingent til Gud for at være kristen. Men det er så forkert, som noget kan være. En hovedpointe i kristendommen er netop, at Gud betaler alt for at kunne få fællesskab med mig.

Jesus betalte den højeste pris på korset. Jeg hverken kan eller skal betale noget. Til gengæld er der så heller ikke noget at trække fra i skat. Men med udsigten til det evige liv sammen med Gud i total glæde, gør det heller ikke noget.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.05.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også