27.07.2015 15:07 Age: 5 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Vælg at være glad

Livet er fuld af udfordringer og smerter, og det kan være svært at mærke glæden hver dag, men inspireret af mennesker, som har haft al modstand, men som stadig vælger at glæde sig, tør jeg sige, at glæde er en indstilling til livet.

Foto: Thomas Northcut / Getty Images

Det er ikke mange uger siden, jeg så en meget livsbekræftende dokumentar på DR1, om en kristen 90-årig kvinde i Sønderjylland. Hun havde et ukueligt livsmod – hun var f.eks. besøgsven nede hos ”de gamle” på plejehjemmet – og det blev sat i skarp kontrast til den triste historie hendes familie bærer på. Der har nemlig gemt sig en alvorlig genetisk sygdom i familien, som først ramte hendes mand, og senere døde to af deres fire døtre af den. Ved alle tre begravelser havde denne gamle kvinde sagt til Gud: ”Tak for lån.”

Glæde uden grund

Det kan være meget svært at forholde sig til al den ulykke som sker ude i verden. Katastrofer som dem der lige i tiden rammer Nigeria, Syrien, Irak, Nepal og flere andre steder, skulle gerne være med til at sætte mine egne udfordringer lidt i perspektiv. Men det er svært. Mine problemer føles stadig lige store og stadige lige uoverskuelige, uanset hvordan hele verden har det. Derfor har jeg fundet stor inspiration i forfatteren Paulus, som skriver et brev til menigheden i Filippi, mens han sidder i fængsel og ikke ved, om han nogensinde kommer ud igen. Til dem skriver han: ”Ja, selv om mit blod skal udgydes under mit offer og min tjeneste for jeres tro, så glæder jeg mig sammen med jer alle. Glæd I jer ligeledes, og glæd jer sammen med mig.” Paulus har absolut ingen god grund til at være glad, men han vælger at være det, og han opmuntrer folkene i Filippi til at gøre det samme.

Glæde er taknemmelighed

Glæde behøver ikke først at være noget, jeg finder frem, når jeg mærker det. Glæde kan være en indstilling til livet. Glæde kommer sig af, at være taknemmelig for det man har, uanset om det er lidt eller meget. Som Guds barn er det tydeligt for mig at se, at jeg har fået ALT af Gud. Jeg har så meget at takke for, uanset hvordan min hverdag i øvrigt ser ud. Og så har den gamle kvinde fra Sønderjylland lært mig, at selvom jeg skulle stå uden noget som helst og føle mig fuldstændig tomhændet, så kan jeg altid sige ”Tak for lån.”.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 27.07.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også