11.11.2022 16:51 Age: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Trygge lygter

Når det er tåget, har jeg brug for nogle tydelige baglygter at følge. Det gælder også i livet generelt

Baglygte

Foto: https://pixnio.com/author/bicanski

Jeg synes, det er anstrengende at køre bil i tæt tåge. Ting kommer pludselig nærmest farende ud af den grå masse, fordi man først kan se dem på kort afstand.

Derfor kører jeg anspændt og langsomt i tæt tåge. Medmindre jeg finder en bilist at køre bagefter. Et par gode tydelige baglygter, der kører foran mig. Så ved jeg, at jeg ikke pludselig støder ind i noget på vejen. Så kan jeg ret afslappet køre bag de trygge lygter. Undertiden danner vi en lille konvoj, der følger den forreste bilist.

Tæt tåge

I mit liv kan jeg også opleve tæt tåge. Jeg kan tumle med nogle spørgsmål, jeg slet ikke kan finde svar på. Jeg kan stå i nogle situationer, jeg slet ikke kan overskue. Jeg bliver anspændt og træt. Jeg tøver med at tage beslutninger.

Her har jeg virkelig brug for nogle gode trygge baglygter at følge. Det ville være nemt – og rigtigt – at sige, at jeg selvfølgelig bare skal følge Gud og Jesus. Men de er ofte meget svære at få øje på. Ofte er trygheden mere i, at jeg ved, at de går sammen med mig i tågen, end den er i, at de tydeligt viser vejen frem.

Hvad gør jeg så?

Ofte kan jeg finde nogle kristne, der følger Gud og Jesus, og så følge efter dem. Tage bestik af, hvad de tænker og gør. På mange måder kan en gruppe kristne ligne en konvoj af biler i tæt tåge. Vi følger efter hinanden. Måske sker det – ligesom på vejen – at en bil i konvojen overhaler og tager posten som de forreste baglygter i et stykke tid.

Nogle gange oplever jeg selv at være den, der kører forrest. Så prøver jeg selvfølgelig at gøre mit bedste for at køre så godt og sikkert som muligt. Det er anstrengende, men gir dyb mening.

Tågen letter

Gud ske lov letter tågen altid på et tidspunkt. Ofte er det først næste dag, så hele min køretur den aften foregik i tåge. Men det er ikke hver dag, jeg skal ud i ærtesuppelignende vejrforhold.

Sådan er det også i mit liv. Her kan de uoverskuelige perioder være væsentligt længere, men jeg oplever altid, at det på et tidspunkt lysner i hvert fald noget. Når jeg så kan se tingene tydeligt, ser de ofte anderledes (og især mindre skræmmende) ud, end de gjorde, da tågen var tæt. Det er godt at prøve at huske, næste gang tågen bliver tæt.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 11.11.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også