22.05.2013 12:00 Age: 11 yrs

Skrevet af:
JesusNet.dk

Trinitatis

Efter pinse starter en næsten endeløs række af navnløse søndage alle opkaldt efter "trinitatis". Det er kirkeårets svar på rugbrød og leverpostej - men det er også håbets tid.

Trinitatis. Det lyder som en betændelse, men det er bare latin for "trehed". Trinitatis søndag fejrer vi nemlig den treenige Gud - Fader, Søn og Helligånd. Efter pinse er alle tre personer i Guds væsen trådt ind på scenen.

Alle kirkens store festdage og højtider er forbi, og en endeløs række af søndage efter trinitatis kun afbrudt af alle helgens søndag kan få tiden frem mod advent til at se ud som en kirkelig ørkenvandring.

Men prædiketeksterne og temaerne fokuserer på det liv, vi skal leve, og er smækfyldt med vitaminer og proteiner til næring for troen på Gud. Det er lidt på samme måde som hverdagsmad efter en række festmåltider - slet ikke så dårligt. Og helt nødvendigt.

Håbets tid

Det kan godt være, det kan være svært at skelne den ene trinitatis søndag fra den anden, men de har alle det tilfælles, at den liturgiske farve  er grøn. Grøn for håb!

Der er håb. Det er ikke bare trinitatis-tiden, der er håbets tid - det er den tid, vi lever i. Der er håb, fordi vi har fuld adgang til Gud, fordi han har åbenbaret sig som Fader, Søn og Helligånd.

Og derfor er trinitatis overhovedet ikke grå og trist, men ligeså glædelig som jul, påske og pinse.

Du kan læse mere om treenigheden i disse artikler:

Hvordan forstå treenigheden? 

Taler Bibelen om en treenig Gud?

Hvordan er forholdet mellem Jesus, Gud og Helligånden? 


Skrevet af:
JesusNet.dk

Lagt på nettet 22.05.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også