03.06.2022 13:20 Age: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Tæt på

På en af mine løbeture kom adrenalinen pludselig op i mig

Image by rawpixel.com

Jeg var ude at løbe et sted, jeg ikke kender. På mine kendte ruter ved jeg efterhånden, hvor jeg skal passe særligt på uopmærksomme bilister. Men her var jeg ikke forberedt.

Jeg kom løbende i venstre side og passerede en vej, der fra venstre endte ud i den vej, jeg løb på. Med hajtænder og det hele. Imod mig kom en bil, men jeg vidste jo, at hvis den skulle dreje, havde den fuld vigepligt for mig, og desuden blinkede den ikke, så den skulle jo bare ligeud… og lige pludselig så jeg bilens forende meget tæt på mig. Jeg sprang til side, og vi undgik et sammenstød.

Jeg løb noget rystet videre. Bilisten stoppede lidt nede ad vejen – måske for lige at se, om jeg var ok, men jeg havde slet ikke lyst til at stoppe op og snakke.

Jeg ved det jo godt

Det var andet end løb, der fik adrenalinen op i mig på resten af turen. Jeg ved jo godt, at det passer, hvad en lokal bedemand skriver i sine annoncer: ”Spørgsmålet er ikke om, men hvornår du skal dø”. Så tæt på. Jeg havde nok ”sluppet” med måske et brækket ben eller en skadet hofte – eller en hjernerystelse – med hvad det kan medføre, eller…

Nå, Gud ske tak og lov (og det mente jeg virkelig bogstaveligt) skete der jo ikke noget. Men det var tæt på. Som kristen tænker jeg nok oftere på døden end de fleste andre danskere. Jeg hører om den fra Bibelen osv. Budskabet er, at Jesus er stået op af graven, og at han kan give os evigt liv, så vi også en gang står op af graven til et nyt og evigt liv.

Mere tillid

Men ét er den rigtige teori, noget andet er praksis. Var jeg parat til at dø den solbeskinnede eftermiddag i en by, jeg ikke kendte? Var jeg 120 procent sikker på alt det gode, Gud siger til mig om evigt liv? Nok ikke helt, hvis jeg skal være ærlig. Men i dagene efter episoden måtte jeg igen læse noget af det, Jesus siger om døden og opstandelsen. Og det gav mig mere tillid til, at det virkelig er sandt også for mig.

120 procent sikker? Nej. Men nok til at jeg kan støtte mig til, at bare jeg holder mig til Jesus, behøver jeg ikke præstere en tro uden tvivl for at blive frelst.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 03.06.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også