26.11.2017 17:54 Age: 7 yrs
Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Royalt besøg hos svindlere og gennemsnitsmennesker

Der står en konge foran din dør. Han vil gerne møde dig lige der, hvor du er. Du kan roligt lade ham komme ind, også selvom du ikke lige har gjort rent


Butikkerne bugner allerede før advent med julekager og flæskesteg. Men hvad er advent egentlig?

Advent betyder komme. Men hvilket komme? Kongens komme. Hvilken konge? Universets konge. Hvordan gør man klar til, at han kommer på besøg?

Den fødte antihelt

Nu har jeg aldrig mødt vores kære Dronning. Hvis jeg fik at vide, hun ville komme forbi, ville jeg nok lige lave en hovedrengøring. Alt skulle se godt ud. Det er jo Dronningen!

Sådan var det ikke med Jesus, da han blev født. Ham, der skabte alt ved sit ord, blev født som et spædbarn. Han var den fødte antihelt. Han kunne ikke engang blive født på et herberg, men i en ussel, ildelugtende stald. Som om det ikke var nok, så endte han med at vokse op på det mest foragtede sted i Israel på den tid. Alt talte imod ham.

Men så trådte han frem og sagde: "Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på evangeliet!" (Markusevangeliet 1,15). Hvorfor i alverden skal man vende om? Hvad skal vi vende om til, og hvad skal vi vende om fra? Jeg ved ikke, hvor du er henne i dit liv. Men jeg ved, at Jesus kalder dig til at tro på evangeliet, de gode nyheder. Den gode nyhed om at Gud er kommet nær.

Inviter ham ind

Han inviterer dig ind til fællesskab med sig selv. Da Jesus levede på jord, viste han med sine ord og handlinger, hvor meget Gud elsker os. Han kom og mødte de udstødte, svindlerne, os almindelige gennemsnitsmennesker og dem, der mener, de har styr på det hele.

Forskellen på Dronningens ankomst og Jesu besøg i vores liv er, at vi ikke skal gøre rent, før han kommer. Nej, han vil møde dig lige netop hvor du er. Åben op for ham, og inviter ham ind dit liv.

 Til jul giver vi hinanden gaver. Men Jesus er den største gave, vi kan modtage i vores liv. Glædelig kommende advent. 


Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Lagt på nettet 26.11.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også