19.10.2023 14:21 Age: 221 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Propeller og øjne

Når en propel er i fuld fart, er det svært at se, at den er der, fordi hjernen vælger ikke at registrere den. Men den er der alligevel 

Lille propelfly med snurrende propeller

Foto: unsplash.com/@randyfath

Jeg sad i et lille fly, der skulle flyve mig til Bornholm. Da jeg satte mig i sædet, så jeg gennem vinduet propellerne på den ene vinge. Lidt efter så jeg ud af vinduet igen – og hov: Propellerne var væk!

I virkeligheden var der sket det, at motoren var startet og propellerne begyndt at snurre rundt. De bevægede sig så hurtigt, at jeg ikke så dem – men så lige igennem dem.

Jeg fik her et klart eksempel på det, de kloge fortæller os: At det, vi ser, er hjernens fortolkning af de indtryk, der kommer ind gennem øjnene. Og så hurtige bevægelser som flypropeller i fart vælger hjernen ikke at registrere.

Så det ser ud, som om der er fri bane hen til det, jeg kan se. Men skulle jeg vove at stikke hånden frem mod det, bliver den hugget af. Hugget af med en propel, der godt nok er usynlig for mig, men er ganske virkelig.

Troens øjne

Bibelen taler om vores ”hjerte”. Ikke den muskel, Gud har givet os til at pumpe blodet rundt. Men noget andet, der er mindst lige så livsvigtigt: det i mig, der kan tro på Gud.

Bibelen fortæller os, at dette ”hjerte” har ”øjne”. Øjne, der kan ”se” det, der er usynligt for vores almindelige øjne.

Det er måske usynligt, fordi det er for hurtigt for os eller på andre måder overstiger de menneskelige sansers evne. Men i troen kan vi have tillid til Gud, der ganske vist normalt er usynlig for os – men han er virkelig virkelig. Han kan ikke alene få mig til Bornholm, men kan til sidst få mig bragt hen til et evigt liv i en perfekt verden.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 19.10.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også