31.10.2012 12:00 Age: 12 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Oh, When The Saints

"Oh, when the saints, go marching in, oh, when the saints go marching in ..." Næsten alle kender den gamle gospel/jazz-schläger, hvad enten det er i Louis Amstrongs eller Bruce Springsteens udgave. Men kender vi mere end et enkelt vers, og forstår hvad sangen egentlig handler om? 

De fleste af os kender verset:  

Oh, when the saints go marching in

Oh, when the saints go marching in

Lord, how I want to be in that number

When the saints go marching in 

(O, når de frelste kristne går ind 

O, når de frelste kristne går ind 

Herre, hvor jeg ønsker at være med i flokken,

når de frelste kristne går ind!)

Helgener 

Disse "Saints" er dem, vi på denne årstid kalder "Helgener" – nemlig når vi nu fejrer Alle helgens dag. Eller, som det også bliver mere og mere almindeligt I Danmark: at vi ligesom i Amerika fejrer "Halloween". En helgen er her ikke ment som en ganske særlig kristen, der er et specielt godt forbillede, men simpelthen som en ganske almindelig kristen, der nu er død og derfor venter på opstandelsens dag, hvor de skal gå ind – ja, hvad er det mon, de går ind i? 

Sangen fortsætter med flere vers: 

"Oh, when the trumpet sounds its call (Oh, når trompeten lyder)" og "Oh, when the new world is revealed (Oh, når den nye verden åbenbares for os)".

Her bliver det tydeligt, at sangen bygger på de bibelske forudsigelser om, hvordan denne verden en dag vil forsvinde, mens de store engle blæser i deres trompeter, og Jesus vil komme med en helt ny og meget bedre verden, som alle kristne får lov at gå ind i.

Glæde og håb 

På Alle helgens dag får vi lov til at glæde os over, at de kristne, der nu er døde, hviler trygt hos Gud. Og hvor vi får lov at glæde os til den dag, hvor Jesus kommer igen og gør alting nyt! Den dag, hvor vi alle glade kan marchere sammen ind i den nye verden!  

Så hvad med at skære den opstandne Jesus ud i græskarret i år? 

Og måske have det som en daglig beslutning og bøn:  

Lord, how I want to be in that number

When the saints go marching in 

Glædelig Halloween! 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 31.10.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også