20.06.2010 12:00 Age: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Når tro ikke flytter bjerge

Luxembourgeren Andy Schleck er 8 sekunder fra at føre Tour de France før sidste bjergetape. Sidst en luxembourger vandt Tour de France var i 1958, hvor Charly Gaul vandt med godt 3 minutter ned til de nærmeste konkurrenter.

3 minutter lyder måske ikke af så meget - men det hører med til historien, at Gaul havde 16 minutter til løbets fører forud for løbets sidste bjergetape.   

Det store togt 

Gaul kørte bedst, når vejret var værst. Og den sidste bjergetape i Alperne kom i det år til at foregå i rigtig møgvejr: Det var iskoldt og regnede i stride strømme. Gaul udnyttede situationen med maximalt udbytte og gennemførte, hvad Leth uden tvivl ville kalde et legendarisk togt. Selv om han var ved at forfryse undervejs, kørte han fra sine konkurrenter og vandt så meget tid, at han endte med at kunne knuse sine rivaler i den sidste enkeltstart og køre ind i Paris i den eftertragtede gule førertrøje som vinder af løbet.    

En ordentlig Gud

Hvis jeg skulle ud at køre Tour de France, så ville jeg (og mine 196 cm og alt for mange kilogram) et eller andet sted nok klynge mig til Jesu ord om, at tro flytter bjerge, når jeg nåede foden af en meget stejl forhindring. Men jeg ville også godt vide, at bjerget næppe ville forsvinde, fordi jeg bad Gud om det. Heller ikke selv om, der er knyttet stærke løfter til at tro på Gud og bede til ham.

Gud er ordenens Gud, og han ophæver ikke tyngdekraften, hvis vi er så uheldige at falde ud af et vindue. Han flytter heller ikke et bjerg, fordi det står der, hvor vi har tænkt os at køre på cykel. I alle henseender vil det også være mest praktisk, at Gud i stedet giver mig styrken til at komme over bjerget og sørger for, at jeg kommer på den anden side i god behold. 

Gud gør undere 

Det betyder ikke, at Gud ikke gøre undere. Hvad Gaul præsterede i 1958 var lidt af et mirakel, der ikke skulle kunne have ladet sig gøre; det så umuligt ud. For mig selv, skal der ikke så meget til: Det ville være et større under, hvis jeg besteg Mont Ventoux eller Tourmalet på cykel, end hvis Gud havde flyttet dem. Også selv om det første ville være klart mere besværligt... 

Gud gør noget meget større end at flytte vores bjerge - han hjælper os over dem! 


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 20.06.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også