21.10.2009 12:00 Age: 11 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Mens vi venter på Jesus

Mens klimadebatten og katastrofe-forudsigelserne flyver omkring os, er der også nogen der løfter hovedet og vejrer forår. Ikke fordi kloden måske bliver varmere, men fordi det måske er et af tegnene på, at Jesus er på vej.

Global opvarmining

© stock.xchng

For et par år siden afslørede en dansk biskop én af kristendommens hemmeligheder: at Jesus kommer igen! En journalist havde spurgt ham om han troede at klimaforandringerne var tegn på dommedag og den ærlige biskop svarede: Måske, det kan jeg ikke afvise.

Og straks brød en mediestorm af klimakatastrofale dimensioner løs. Han blev udråbt som fundamentalist og dommedagsprofet og sammenlignet med Jehovas Vidner. Men som han selv forklarede: Kristne har alle dage med forventning set frem til Herrens genkomst, hvor han vil oprette en ny himmel og en ny jord, og hvor alt er godt. Det er det, vi forkynder hver eneste søndag i trosbekendelsen!

Intet nyt

Ja såmænd så. Der er intet nyt i det. Og enhver som tager Bibelen og den kristne tro alvorligt må svare det samme hver gang vi stilles overfor globale katastrofeforudsigelser: Måske er det nu Jesus kommer igen! Det kan vi i hvert fald ikke afvise.

Bibelen taler ret klart om, at i tiden inden Jesu genkomst skal verden rammes af krige, forfølgelser af kristne, hungersnød, jordskælv og voldsomme astronomiske begivenheder. Og Jesus tilføjer: Når I ser dette ske, så er Guds rige nær (Luk. 21,31). Og er det ikke det vi ser i dag?

Jesus kan komme i morgen, men det kan også være, at der endnu er mange generationer til at det sker. Vi ved det ikke. Vi ved kun, at det trods alt kommer pludseligt og overraskende.

To udfordringer

Det giver os to udfordringer: Den første er, at vi være klar til at møde ham når han kommer. Dvs. at vi skal tage imod troen og syndernes tilgivelse mens tid er.

Den anden udfordring er den, at vi skal passe på jorden og hinanden, så længe vi har mulighed for det. Kristne har på mange måder et endnu større ansvar for dette end alle andre fordi vi ved, at jorden er Guds gave - en gave som han har betroet os mennesker at tage vare på.

Så derfor: Mens vi venter på Jesus, så er der lige en verden som også skal passes på og nogle medmennesker, som vi skal tage os af.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 21.10.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også