14.04.2003 12:00 Age: 21 yrs

Skrevet af:
Walter Wangerin

Mandag: Templet renses

Næste dag gik Jesus til templet. Hans hjerte var tungt. I den yderste gård, hedningernes forgård, så der ud som på en markedsplads. Der handledes med offerdyr, og luften var tyk af lyde og lugte fra de mange dyr. Ved vekselerernes borde blev romerske mønter vekslet til templets penge. Alle vegne satte folk borde op og gjorde forretninger med hinanden. Præsterne tjente penge til sig selv ved at foretage ofringer for folk.

Da kom Jesus pludselig stormende ind i forgården som en ild, ingen kunne slukke eller undslippe.

Han stillede sig, hvor alle kunne se ham, og råbte: »Dette er min fars hus!« Den stærkt anklagende tone i hans stemme fik både købere og sælgere til at se op med et nervøst blik.

»Der står skrevet hos profeten Esajas: ‘Mit hus skal være et bedehus’,« sagde Jesus. »Men I!« råbte han og sparkede pludselig et bord med penge omkuld. Mønterne trillede ud i alle retninger. »I!« råbte han igen, mens han lukkede fugle ud af deres bure og væltede flere borde. »I har gjort det til en røverkule!«

Så tog han en pisk og drev de handlende og alle deres får og køer og andre dyr ud af templets forgård.

Ypperstepræsterne stod og så på det, og de var rasende, men de turde ikke gribe ind. De frygtede den skare af mennesker, der fulgte Jesus og lyttede til ham. Men de spekulerede som rasende på, hvordan de skulle komme Jesus til livs, før han gjorde dem mere skade.


Skrevet af:
Walter Wangerin

Lagt på nettet 14.04.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også