Jesus var selv en tjener
En stor og velhavende mand trådte ind i vores verden som tjener for 2000 år siden, selvom han havde alle muligheder
"Hej og velkommen til, mit navn er Hanna, og jeg skal være jeres tjener i aften." Sådan starter mange af mine vagter på arbejdet.
Ved siden af mit studie arbejder jeg en gang imellem som tjener. For nogle er et arbejde bare noget, som de har for at tjene penge, men jeg elsker virkelig mit arbejde. Jeg nyder at få en pause fra mit studie og give folk en god oplevelse, når de besøger restauranten.
Mit arbejde består i at servere mad og drikke for mine gæster og rydde deres borde igen, når de er færdige med at spise. Skrabe madrester af tallerknerne er den mere kedelige del af arbejdet, men det skal jo til. Jeg elsker, når mine gæster har lyst til at smalltalke med mig. Jeg føler mig mere på lige fod med dem – og ikke »bare« som en tjener.
I gamle dage
I dag forbindes en tjener ofte med en person, som arbejder på en restaurant og serverer mad og drikke for andre, men ordet tjener var et større ord tilbage i gamle dage. Hvis man ikke selv havde penge dengang, måtte man ud og tjene ved de rige som kammerpige, karl eller stuepige. Det var det laveste i samfundet at tjene hos andre.
For ca. 2000 år siden var der en stor og velhavende mand, som trådte ind i vores verden – som en tjener. Han havde alle muligheder for at bosætte sig på et fysisk palads og regere som konge, men det ønske havde han ikke.
Du har måske hørt hans navn før. Han hed Jesus.
At tjene hinanden med glæde
Jesus valgte at komme ned til vores jord for at tjene andre og ikke for selv at blive betjent. Han ville gå foran og vise, hvordan vi skulle være overfor hinanden.
Alle mennesker skulle være på lige fod med hinanden, og sådan er ønsket også i dag: Vi skal være en verden, som vil hjælpe hinanden, være søde og opmuntrende mod hinanden og ikke være egoister, som kun ser indad mod os selv.
Jeg øver mig i at tage mit arbejde med ud i verden og tjene andre mennesker med glæde, vil du øve dig sammen med mig?
Lagt på nettet 04.07.2024
Samtalerum
I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"
Læs også
- Hvad menes med at "bedømme ånder"?
- Hvem var Johannes Døberen?
- Kan man forklare modstridende tekster i Bibelen?
- Dage med navne
- Hvad er bøn "i Jesu navn"?
- Pinsen - kirkens fødselsdag
- Skal jeg bare tro på Jesus?
- Manden der banede vej for Jesus
- Hvad skal vi med Helligånden?
- Hvorfor bede med håndspålæggelse?