10.10.2012 12:00 Age: 8 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Jesus tager skraldet

Fra mit kontorvindue har jeg udsigt til en del skraldespande: kommunale, private, store, små, dagrenovation, pap/papir, glas, storskrald - der er sågar nogle, jeg ikke ved, hvad er til. Heraf følger også fornøjelsen af at se folk komme slæbende på store poser med diverse former for affald, rod og ragelse, som de laver et forsvindingsnummer med, inden de går lettede fra affaldscontainerne.

Den anden dag, da et par kom med 6-7 store poser med assorteret skidt og møg, som de samarbejdede om at få smidt i de rigtige containere, kom jeg til at tænke på Jesus.

"Jeg er affaldscontaineren", kunne Jesus måske have sagt, "Kom til mig med jeres affald: små og store synder, bekymringer og byrder, storskrald og småfejl; hvadenten det er menneskeligt eller åndeligt, så vil jeg skaffe det bort."

Synden er storskrald

Selv om Jesus ikke sagde sådan direkte, synes jeg ikke, det er en søgt tanke. Vi må komme til Jesus med alt. Især det, vi ikke ved, hvad vi ellers skal gøre ved. Han har lovet, at den som kommer til ham vil han aldrig støde bort. Det må vi stole på også gælder, når vi kommer slæbende med vores poser med affald. Synden er storskraldet i vores liv, som vi må bekende for ham - men vi har også lov at komme med alt det andet i vores liv, som tynger os.

"Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile." (Matthæusevangeliet 11,28)

"Så langt som øst ligger fra vest, så langt har han fjernet vore synder fra os." (Salmernes Bog 103,12)


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 10.10.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også