20.10.2020 13:06 Age: 4 yrs
Forfatterprofil

Hvorfor vælge lige kristendommen?

Der er mange religioner, filosofier og ideologier, der hævder at have sandheden. Hvorfor skulle det lige være kristendommen, der er det rigtige valg?  

Hvilket livssyn, menneskesyn og verdenssyn der er det rigtige, er et spørgsmål for os alle. Selv hvis vi nægter at bruge tid på emner som religion, filosofi og ideologi, så er vores liv stadig formet af dem, for vi har alle en fortolkning af, hvordan livet, mennesket og verden hænger sammen. Når vi skal vurdere trosretninger, filosofier og ideologier, kan vi altså ikke være objektive observatører, der står uden for det, vi observerer.

Kritisk vurdering eller personlig præference?

Hvis jeg ikke kan være en objektiv dommer, er mit valg af religion så ikke bare et udtryk for mine personlige præferencer? Ikke nødvendigvis! Men det betyder, at jeg skal være mine egne holdninger bevidst!

Når man skal tage stilling til, om kristendommen er mere sand, end det man tror på i forvejen, er det ikke nok kun at beskæftige sig med de aspekter, som man personligt synes er vigtige.

Vi bliver nødt til at tage fat i flere områder. Er kristendommens udsagn om, at alle mennesker – også mordere – har uendelig værdi, sand?

Passer kristendommens syn på moral; at der findes godt og ondt, som ikke er subjektivt?

Er det sandt, at et meningsfyldt liv med frivillig lidelse er bedre end et meningsløst liv fyldt med nydelse?

Disse spørgsmål er ikke tekniske spørgsmål, som der kan findes tekniske svar på. Det er ikke åbenlyst, at alle menneskers liv er værdifulde, at selv terrorister og børnemishandlere har uendelig værdi og ikke bare må slås ihjel. Og når det går op for os, at ondskab findes dybt nede i os alle sammen, at vi alle – under de forkerte omstændigheder – vil opføre os grufuldt, er det heller ikke entydigt, at menneskers værdi bør findes i deres handlinger.

En eksistentiel opfordring

Hver eneste af os besvarer disse spørgsmål gennem den måde vi lever på. Og stort set ingen af os besvarer dem alene ud fra vores intellekt.

Så i stedet for at give en intellektuel udfordring (den kommer en anden dag), vil jeg hellere give dig en eksistentiel opfordring: Prøv at leve som kristen, og se, hvad der sker. Bed til Gud, og lad Jesus tilgive dig dine synder. Find et kristent fællesskab, og prøv at lægge ondskab og synd bag dig. Se, hvad der sker.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 20.10.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også