25.06.2014 12:00 Age: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Himlen er lige om hjørnet

Sådan synger Lisa Nilsson om dette at møde én som forstår mig og opfylder mine længsler. Sådan er det også at møde Jesus. Og med ham bliver det mere end smuk lyrik. Men det bliver et liv jeg endnu ikke forstår. Et liv som min længsel ikke kender

Jesus har lovet alle, der tror på ham, at vi en dag skal opstå fra døden ligesom han selv gjorde det. Og at vi skal opstå til et liv i den verden, hvor Gud ikke er skjult. Men det er umuligt at forestille sig hvilket liv det er som venter efter døden. 

Uden død ingen liv 

Den verden vi i dag lever i er på næsten alle måder baseret på forgængelighed. Døden er den del af livets forudsætninger. Det gælder i naturens rytme med årstider og økologisk cirkulation. Det gælder i de biologiske fødekæder, hvor mindre dyr er næring for de større. Ja, det gælder også i menneskelivet, hvor de døde giver plads for nye kræfter og udviklinger. Uden død vil livet gå i stå - sådan som vi kender det i dag.

Men i Guds verden er døden død. Her er ingen forgængelighed. Her er livet ikke en kamp mod døden. Og derfor er det så svært for os at forestille os. Vi har ikke noget kendt at sammenligne det med. Bibelen giver os kun nogle svage og ufattelige billeder af den himmelske verden.

Edens have 

Når jeg skal tænke på den nye verden, så tænker jeg som regel tilbage. Tilbage til Edens have og til de første mennesker. Deres verden er forholdsvis godt beskrevet i Bibelen og jeg tænker, at der er al grund til at tro, at den kommende verden vil være af samme natur som den første Gud skabte. Som verden var indtil Adam og Eva vendte ryggen til Gud og han måtte lukke døren til paradiset. Det var en verden hvor alt det skabte var i harmoni og døden og forgængeligheden var helt ukendt. Vores verden i dag er et vrangbillede af det første paradis.

Jeg drømmer ikke om englesang, hvide klæder, evig sommer og gader af guld. Det er nogle af de billeder Bibelen præsenterer for os. Men jeg drømmer om en verden uden sygdom, uden lidelser, krig og ulykker. Uden overgreb, had og frygt. Jeg kan ikke fatte hvordan livet vil være uden disse modsætninger, men jeg tror på at det findes. Ja, at det er lige om hjørnet. Og alene længslen efter det er for mig bevis nok for at det eksisterer og at jeg engang skal opleve det.

 

Læs også Tilbage til paradiset  

 

 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 25.06.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også