19.12.2012 12:00 Age: 11 yrs

Skrevet af:
Børge Haahr Andersen

For nogen eller for alle

Den danske jul er fred og glæde. Det er den forhåbentlig for mange. Men for nogle er den en brutal aften, hvor der grædes meget i små danske hjem, og hvor det, som er svært til hverdag, bliver ubærligt juleaften.

Mennesker, der troede, de var kommet over et dødsfald, får et tilbagefald juleaften. Den tomme plads og det mørke hul i sjælen efter en ven, en ægtefælle, et familiemedlem bryder op og gør ondt - igen. 

De, der ikke har familie eller har brudt med familien, mærker det endnu mere i juletiden. Børn får julefreden krænket, fordi der findes et ord, som hedder skilsmisse. De, der år efter år har drømt om at få en familie, oplever julen som et tab og savn og længsel.

Jesus blev vores bror

Den kristne jul er budskabet om, at Guds søn blev menneskets bror ved at blive født som et barn ind i vores verden. Ikke en rig og beskyttet og steril verden, men en verden med krig og ufred, fattigdom og sult. En verden hvor en grum Herodes dræber små drengebørn i Betlehem og meget andet. 

Vi skal til verdens brændpunkter eller flygtningelejre for at finde noget, der ligner. Men denne ramme for julens beretninger gør blot pointet mere klart: Den danske jul er for de rige og velbjærgede, den kristne jul er for alle - og ikke mindst for de fattige, svage og hjælpeløse.


Skrevet af:
Børge Haahr Andersen

Lagt på nettet 19.12.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også