05.01.2021 14:50 Age: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Fest med få og flere

2020 var et underligt år, men det har for mange vist den særlige kvalitet, som samværet med Gud giver, både når man er få eller mange  

Fyrværkeri

Indrømmet. Mit nytårsforsæt er præget af corona-isolation i 2020. Det at være i en ”boble”, der i perioder har været meget lille, er en underlig oplevelse.

Det hele kan blive lidt uvirkeligt. Som så mange andre har jeg fået genopfrisket, hvad andre mennesker betyder for mig. Det at være i kontakt er livgivende. Ikke så underligt, når nu vi allerede på Bibelens første blade hører, at det ikke er godt for et menneske at være alene.

Feste med få

En af mine strategier i 2020 har været at ”feste med få”: at gøre det til en fest, hver gang jeg er sammen med én eller flere andre. At være bevidst om det, nyde det – og gøre lidt ekstra ud af det. Så det er mit forsæt for 2021: at feste med få! Og selvfølgelig forhåbentlig at feste med flere og flere efterhånden som trykket letter.

Feste som fire

Samtidig er jeg i denne periode blevet opmærksom på en egenskab ved Gud, som jeg selvfølgelig har kendt til i alle de år, jeg har været bevidst sammen med ham, men som nu får en særlig kvalitet.

Samværet med Gud kan foregå på fuld styrke selv i den snævreste boble, hvor der kun er ét menneske, nemlig mig. Men der er tre personer udover mig: Gud Far, Jesus og Helligånden! Det er jo ikke et fysisk samvær, men helt tydeligt et samvær, der er livgivende og kan hjælpe mig til ikke at blive skør i boblen. Dette samvær vil jeg i 2021 også have med i det at ”feste med få”.

Feste med flere

Samtidig er det blevet understreget for mig, at det at samles med mange andre kristne til gudstjeneste, eller hvor og hvad det nu kan være, har en rigtig stor betydning for min tro og dens indhold af glæde og taknemmelighed. Så mit ønske for 2021 er, at trykket letter, så vi kan feste med mange – både i de kristne fællesskaber og i alle andre fællesskaber.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 05.01.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også