24.09.2008 12:00 Age: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Djævlebryg og munkeøl

Ateistisk Selskab har sammen med Bryggeriet Djævlebryg lavet en ny øl: ”Gudeløs” hvor man ved køb af en sådan giver en krone til Selskabet – men så kan man også få en blanket til udmeldelse af folkekirken med i prisen! Næstformanden siger: ”Øllen viser, at ateister ikke er så hellige. De har det sjovere, fordi de ikke skal leve op til en masse oldtidsdogmer, men kan definere deres eget liv!”

Trappist-øl

Rochefort er en rigtig god trappistøl – men tjek lige nummeret på etiketten: 6 er normal stærk øl, 8 er stærkere og 10 er ret stærk! (stort billede)

Det er lidt pudsigt at læse dette om tirsdagen, hvor vi søndag aften sad sammen med nogle af vores gode venner og havde en meget latterfyldt aften, hvor vi delte øl fra vores fælles rejsemål: Belgien. Godt Trappistmunke-øl, brygget på gode opskrifter og traditioner fra de gæve brødre i Herren. Og så er det lige, at den kloge næstformand for Ateistisk Selskab véd, at vi kristne ikke drikker øl og at vi derfor ikke lever så sjovt et liv.

Jeg vover at spørge: ”Ved han virkelig ikke, at rigtig mange kristne drikker øl? Ved han virkelig ikke, at munke (altså kristne) har brygget øl på specialistniveau i flere hundrede år? Og ved han ikke, at vi ofte har det rigtig sjovt, når vi er sammen?”

Enten véd han intet om det, han snakker om – eller også taler han mod bedre vidende. Jeg tænker: hvis han kunne putte alle sine fordomme på flasker og sælge dem, kunne han nok få væsentlig mere indtjening til Selskabet. Nå, spøg til side, men han afslører, hvor fordumsfuld han er overfor kristne.

Uddybelse

Selvfølgelig kræver min lille hverdagsberetning en uddybelse: vi fire personer delte i alt tre flasker øl. Der var altså på ingen måde tale om beruselse. For det er her, vi har et ”oldtidsdogme”, vi forholder os til: Bibelen siger klart, at vi ikke skal drikke os fulde. En meget fornuftig vejledning, synes jeg – også når jeg tænker på, hvor pinligt det var for mig i min ungdom mandag morgen at se tilbage på hvilke åndssvagheder, jeg havde nået at udrette i fuld tilstand i weekenden.

Men tro det eller ej: man kan have det enormt sjovt sammen uden at blive fuld!

Humlen

Humlen i det hele ligger nok også et andet sted end lige i øllet. Ateisterne i Danmark bliver mere og mere missionerende. De har et budskab, de gerne vil ud med. Og det skal de også have fuld ret til. Men når de mest udbreder deres budskab ved at skabe et vrangbillede af os kristne – så giver det en besk smag i munden. For det første beskylder de os for noget, der ikke har hold i virkeligheden. Og for det andet bliver man altså aldrig mere værd ved at træde på andre.

Nogle kirkefolk foreslår, at vi skulle lave en kirkeøl. Øh? Dem er der jo allerede en masse af – for eksempel Trappistøllene. Men de må mene en ny, dansk folkekirkeøl. Jeg er bekymret for, at den bliver tynd og uden kraft. Vi behøver ikke den slags.

Men kan vi få mennesker til at komme med og opleve den varme og glæde, der er i vore fællesskaber (hvad enten vi drikker kaffe, vand eller øl) – så ville det trække langt mere end nogen Djævle- eller gudebryg!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 24.09.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også