08.02.2019 15:35 Age: 5 yrs

Skrevet af:
Stefan Vase

Den ultimative X Factor

Når jeg hører musik eller selv synger, mærker jeg lidt af den himmelske X Factor


Foto: Leah Kelley (fra Pexels.com)

Jeg ved ikke, hvordan du har det med musik. Måske er du vild med at synge, eller måske er du mest til at lytte til musik.

Uanset hvad holder langt størstedelen af os af musik. Derfor er der musik i radioen, i fjernsynet, på din telefon, i supermarkederne – når vi mødes med andre mennesker. Ja, og så kan man altid spekulere i, hvorfor X Factor trækker mange seere – først på DR og nu på TV 2. Konkurrence-elementet er nok et stærkt trækplaster.

Men jeg er også så naiv, at jeg tror, musikkens væsen tiltrækker seere.

Musik er for mig noget ganske magisk. Det gør mig højstemt, som var jeg beruset, forelsket – eller overtræt. Livet åbner sig op, når harmonierne sidder helt i skabet. Uanset om det er nye artister som Pentatonix, Ed Sheeran, Maroon 5 eller gamle kunstnere som Bach, Händel, Pachelbel.

Men når jeg oplever musikken live, når jeg synger alene eller sammen med andre, mærker jeg også himlen åbne sig. Jeg får en forsmag på livet efter døden. Jeg mærker et sug af evighed.

I glansbillederne får man det indtryk, at himlen er klokkeklang, englesang og lyserøde skyer. Det lyder pænt fesent.

Jeg forestiller mig noget langt mere konkret: Det er blå himmel, varme, grønt græs og den fedeste koncert i mand minde. En koncert, vi alle er med til at skabe og er en del af. Det er den ultimative X Factor, hvor vi alle er vindere, fordi Jesus så gerne vil have dig og mig med til en musikfest, der aldrig slutter!


Skrevet af:
Stefan Vase

Lagt på nettet 08.02.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også