02.09.2018 20:29 Alder: 6 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Vil du med på opdagelse?

Jeg elsker at gå på opdagelse i hverdagens små uudforskede områder. Jeg elsker at være nysgerrig, stille spørgsmål og søge svar, der forøger min viden om den forunderlige verden, vi lever i


Fra tid til anden sker det, at jeg bliver fanget af noget, der er så spændende, at jeg bare må gå på opdagelse i det. Det kan være en genbrugsbutik, hvor man kan gå og lede efter små skatte. Det kan være et museum, der har lavet en udstilling, jeg ikke kan tage hjem fra uden at have fået det hele med. Eller det kan være en et maleri, hvor man bliver ved med at finde nye detaljer, der gør billedet endnu mere fantastisk.

Min største opdagelse

Den vildeste opdagelse, jeg har gjort, har dog været noget så simpelt som en bog. Denne bog har jeg læst utroligt meget i. Men den bliver ved med at overraske og udfordre mig. Historien er egentlig en utroligt simpel historie om kærlighed. Men den bliver ved med at kaste nye detaljer af sig, hver gang man læser den.

Det er en bog, der fortæller mig, hvem jeg er, og som giver mit liv mening og værdi. Noget af det forunderlige ved denne bog er, at den kan forstås af børn, samtidigt med at forskere verden over bruger hele deres liv på at udforske den.

Bogen jeg taler om, er, som du måske allerede har gættet, Biblen.

Må man stille spørgsmål?

Jeg kan godt lide at gå på opdagelse i Biblen. Stille spørgsmål til teksterne i den og lade den udfordre min måde at leve og tænke på.

 Men hov.. Må man godt stille spørgsmål til Biblen? Må man godt stille spørgsmålstegn ved, hvem Gud er? Og må man være skeptisk over for det, man læser?

Ja! Biblen kan godt holde til, at man stiller spørgsmålstegn ved den, undersøger den og er kritisk over for dens budskaber.

Jesus siger selv i Biblen, at han ”er vejen, sandheden og livet.” (Joh 14,6). Hvis det er rigtigt, kan Jesus godt tåle, at man sætter spørgsmålstegn ved ham og undersøger, om han er den, han siger, han er. For sandheden falder ikke fra hinanden ved, at man undersøger den – det gør kun løgnen.

Vil du være med til at gå på opdagelse i Biblen og undersøge, om den er det, den siger, den er – Guds ord til mennesker?


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 02.09.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også