07.09.2018 17:02 Alder: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Unikke og levende sten

To store spillere er gået sammen: den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson og LEGO-koncernens pengetank. Resultatet er blevet koncernens nye domicil i Vejle havn; ”Fjordenhus” 


Mange tusinde gæster har allerede besøgt Fjordenhus, der er et gigantisk kunstværk til lidt under en milliard kr. Noget gennemgående er murstenene. Der er mere end 20 forskellige typer, og hver enkelt sten er egentlig unik på to måder. Dels er de alle specialfremstillede og dermed ikke helt ens i farve og brænding.

Dels er hver enkelt sten placeret i muren efter nogle gigantiske computerberegnede algoritmer, der bestemmer hver enkelt stens placering og vinkler. Ikke to sten fremtræder derfor helt ens – men tilsammen danner de alle en dybt meningsfuld helhed.

Kunstværk

Når jeg går rundt i Fjordenhus, får det mig til at tænke på os kristne. Bibelen bruger det billede, at vi er som levende sten, der tilsammen danner en bygning. Hver er unik, og tilsammen danner vi et kunstværk. Olafur beskriver også sine mure som ”levende” i kraft af deres mangeartede udtryk, der skaber indtrykket af en bevægelse.

Et spejlingspunkt

Olafur er meget tydelig omkring Fjordenhus som et ”spejlingspunkt”, der spejler havnen og havet og himlen og jorden og dem, der er i bygningen. Den bygning, vi kristne danner, skal også være et spejlingspunkt. Her skulle man gerne få et indtryk af, at himmel og jord, jeg og Gud mødes. Dagens lille solfanger er derfor: Hver enkelt sten kan godt føle sig lille og ubetydelig. Men den er unik og en vigtig brik i et enestående kunstværk. Så lad os glæde os over at være sten sammen. Placeret af den største kunstner i verden.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 07.09.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også