08.08.2022 08:07 Alder: 2 yrs

Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Sund vækst tager tid

Der er mange måder, ting kan vokse på, både sunde og usunde. Jesus ønsker vi skal vokse, så vi bliver robuste og frugtbare. Han sammenligner sig selv med et frugttræ, som han vil gøre os til grene på, og i Bibelen fortæller han om den gode vækst: den organiske vækst 

Blad på gren

Der er mange måder, hvorpå noget kan vokse. Hvis man har 10 fliser, men har brug for 100, vil de fleste have dårlige erfaringer med at så 5 af dem, vande og vente. Der kommer ikke flere op af jorden. Skal der flere fliser på banen, må vi købe dem og slæbe dem hen til de andre. Bunken vokser, men ikke organisk. Det er hårdt slid.

Andre ting vokser af sig og gør det hurtigt. Alle med erfaring med f.eks. kræft ved, at hvis det forkerte vokser for hurtigt, kan det true liv og helbred.

Børn af skræmmende forældre kan "vokse i god, pæn adfærd", men de færreste af os ønsker en velopdragenhed, der kun sidder udenpå, og som er motiveret af frygt. Vi ønsker, at vores børn indefra skal føle, forstå og erfare, hvordan de kan være en del af andres liv på en måde, der glæder og gavner både dem og andre. 

Bibelen fortæller, at Jesus siger "Jeg er træet, I er grenene". Jeg tror, det betyder rigtig mange ting – men bl.a. dette: Når vi vokser sammen med ham, så er det så helt og ægte, som når en gren podes på et træ. Han ønsker, at vi i dybden vokser sammen med ham. Næringen kommer fra ham og skal strømme igennem hver fiber af vores eksistens og ud i de alle yderste kroge af alt, hvad vi er og er ved at blive til.

Bibelen taler mange steder om at vokse og modnes, og set i lyset af, hvordan et træ vokser og modnes, kan det handle om, at

1) sund vækst tager tid. Der er ikke noget eksplosivt eller overdrevent over et træ, der vokser. Det tager årevis for at udfolde sin skønhed og sin evne til at give frugt helt.

2) Det væsentlige er ikke, hvordan grenen så ud, da den blev podet – men at den forbliver sammen med træet. Vi kan møde Jesus på mange steder og måder i vores liv, og sådan må det være. Det eneste, der for alvor er vigtigt, er: Bliv hos ham, og lad ham vokse jer sammen. Bed, lyt efter hans svar, læs i Bibelen, tænk over det, du læser, og øv dig i at gøre det, der står. Find eller hold fast i dit fællesskab med andre troende. Kort sagt: Slå sjælens vinduer vidt op, og sug næring til dig fra Jesus. Lad ham gøre dig til den stærke og frugtbare gren på sit træ, som han drømmer om.


Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Lagt på nettet 08.08.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også