17.11.2010 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

SMSerne hjalp ham

En ven gav 41-årige Christian F. Rasmussen telefonnummeret til bibelord på SMS fra JesusNet.dk. "Du lod mig opleve store og hårde trængsler," stod der i en SMS, som hjalp Christian gennem sit livs største krise, da han i september kom på hospitalet. 

Christian, der har muskelsvind og trækker vejret via en respirator på sin kørestol, mistede pludseligt kortvarigt bevidstheden. Lægen konstaterede, at pulsen langsomt blev svagere, og vurderede, at der skulle en pacemaker til. Men en lungeinfektion gjorde, at operationen ikke kunne blive til noget i første omgang. Først den tredje penicilinkur slog infektionen ned.

"Gud var hos mig i min største lidelse," siger Christian, der er kommet hjem i sin lejlighed i Vejle efter tre uger på sygehuset.

Som et fængsel

Situationen var kritisk på sygehuset, og Christian gjorde sig mange tanker, også om døden.

"Det var som at være i et fængsel, fordi jeg ikke vidste, hvor længe, jeg skulle ligge på sygehuset. Det var uvist. Havde jeg spildt min tid? Havde jeg fået vidnet for de mennesker, jeg skulle?"

Lægerne gav ham valget mellem to pacemakere, hvor den ene var mere avanceret og kunne måle hjertets puls mere præcist, også hvis det gik for hurtigt.

"De kaldte det en ekstra forsikring, men jeg ville hellere stole på, at de skriftsteder, jeg havde fået, gav mig et håb," pointerer Christian, der valgte den almindelige pacemaker.

To SMS-bibelord

Gennem de sidste seks år er Christian kommet i Vejle Indre Mission, og på et tidspunkt gav en ven ham telefonnummeret til at få et bibelord hver dag på SMS.

"De første SMSer synes jeg ikke passede på mit liv. Indimellem kom der en SMS, som talte direkte ind i mit liv. På hospitalet kom der også nogle SMSer, jeg ikke rigtig syntes, jeg kunne bruge, men særligt to talte til mig," fortæller Christian. 

Den første kom to dage efter indlæggelsen.

"Jeg læste den først tre dage senere, og det viste sig, at jeg fik den, mens jeg var allerlængst nede med smerter. Der stod :

"Du lod mig opleve store og hårde trængsler; giv mig livet på ny, løft mig op på ny fra jordens dyb!" (Salmernes Bog 71,20)

Inden da havde jeg fået en SMS med et ord fra Salme 40: "Jeg satte alt mit håb til Herren, og han bøjede sig ned til mig og hørte mit råb om hjælp" (Salmernes Bog 40,2). 

Trods muskelsvind, der gør, at Christian ikke kan løfte armene, så er han ikke bleg for at sætte sig til keyboardet. Mens han lå på sygehuset fik han bragt sit keyboard til sig, og på sin fødselsdag skrev han en lovsang ud fra nogle vers, der kom til ham.

Sindet vendte

Gud vendte Christians tanker, så han kunne se det fra den positive side.

"Først var det som et fængsel, men Gud vendte mit sind, så jeg mere så sygehuset som et hotel og kunne se det humoristiske i, at mit hjerte kan køre på et ni volts batteri."

"Når folk vinder i lotto, så vil de gerne sprede de gode nyheder. Det er blevet mere vigtigt for mig, at Jesus har givet mig nyt liv, og jeg ser tingene i et andet lys efter at have fået Jesus i mit hjerte," siger Christian.

"Der er noget bedre i vente til sidst. Som kristen slutter livets eventyr altid godt."

 Du kan også modtage daglige bibelvers på SMS fra JesusNet.dk - det er gratis! 


Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Lagt på nettet 17.11.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også