13.07.2017 14:19 Alder: 7 yrs
Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Slap af!

Sommerferien er over mange af os. Den er også tiltrængt for mange af os, for vores hverdag er godt fyldt op med deadlines og præstationer. Men måske vi skal bruge vores sommerferie på at overveje, hvordan hvile kan blive en større del af hverdagen


Ferie er godt. Det giver os mulighed for at gøre noget, vi ikke plejer at have tid til. Tage ud at rejse, tage på stranden og nyde den skønne natur, sidde lang tid over maden og få nogle gode snakke. Måske kan du nævne flere eller helt andre ferieønsker.

Afbræk fra hverdagen

Det er dejligt med et afbræk fra hverdagen, hvor præstationer, deadlines og kalenderplanlægning kan fylde meget. Nogle gange kan det afbræk næsten blive en så stor kontrast til vores hverdag, at vi slet ikke kan finde ud af at slappe af. Vores hverdag er fyldt med så mange gøremål og præstationer, som kunne være én af grundene til, at så mange danskere er berørt af stress. Hvorfor har vi fyldt vores hverdag så meget op?

Sænk farten

Jeg kan selv genkende en meget travl hverdag, og jeg har endnu ikke rigtig formået at skrue ned for tempoet her i sommerferien.

Den anden dag fortalte en af mine venner om trafikstyrelsens kampagne: ”Sænk farten – inden det er for sent”. Det er blevet en god påmindelse for mig.

Måske skal jeg ikke kun sænke farten i bilen, men også i min sommerferie; og især i min hverdag, for jeg tror faktisk ikke, at vi mennesker i længden kan holde til det høje tempo. Måske er det også derfor, Gud siger, vi skal holde hviledag en dag i ugen. Jeg tror faktisk, at han siger det, fordi han ved, at vi har brug for det.

Jeg vil sænke farten lidt resten af min sommerferie. Uden præstationer. Uden deadlines. Måske du sammen med mig skal overveje, hvordan hvile kan blive en større del af vores hverdag? Så vi sænker farten – inden det er for sent. 


Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Lagt på nettet 13.07.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også